Wat staat ons dit najaar te wachten als een groot deel van de bevolking volledig is ingeënt?
Volledig scherm
PREMIUM
Wat staat ons dit najaar te wachten als een groot deel van de bevolking volledig is ingeënt? © ANP

Na zomer vol zorgen volgt ‘hete herfst’: ‘Spanningen nemen toe’

corona / videoNiet alleen door de oprukkende deltavariant, maar ook door een groeiende kloof tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden staat Nederland een ‘hete herfst’ te wachten. Deskundigen waarschuwen dat de solidariteit onder druk komt te staan, zeker als nieuwe maatregelen noodzakelijk zijn. ,,Dit gaat spanningen geven.’’

3 reacties

 • Bert Lek

  1 jaar geleden
  Gewoon de boel opengooien. 20.000 toeschouwers bij PSV afgelopen woensdag en eenzelfde aantal in Oostenrijk bij de formule 1, waar heel veel Nederlanders een illegale testbewijs hadden. Wie zich nu aan de regels houdt, wordt van de winter weer gestraft. Geen concerten en festivals.
 • CT Putten

  1 jaar geleden
  Laat me niet lachen , er komt bijna niemand in het ziekenhuis, laat staan doden
 • Melle van der Meulen

  1 jaar geleden
  Die spanningen worden kunstmatig opgewekt door de instelling van de regering om het land te verdelen in ‘eersterangsburgers’ en ‘tweederangsburgers’. Heel subtiel worden niet-ingeenten uitgesloten van het sociale leven, tenzij een 21ste eeuwse ‘Arierverklaring’ kan worden getoond, het Vaccinatiebewijs. Ondanks dat dit geen garantie geeft op niet-doorgeven van het virus, begeeft men zich moreel op een steile ijshelling richting ‘nieuwe Apartheid’. Maar wie dit zo ziet, wordt ook gedemoniseerd.