Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

‘Naaktkampeerders protesteren tegen uitkijktoren bij camping’

Naaktkampeerders op een camping in Hellevoetsluis zijn ‘woest’ over het plan van de gemeente om een uitkijktoren naast de camping te bouwen. ,,We geven ons graag bloot, maar niet aan vreemden. Zo trek je fout volk aan’', zegt een kampeerder tegen RTV Rijnmond.

De gemeente Hellevoetsluis wil de uitkijktoren bouwen om voorbijgangers een mooi uitzicht te bieden op de toekomstige zonnepaneelvelden. Direct naast naturistencamping De Brongaard komt namelijk een groot park met zonnepanelen.

De camping had al eerder bezwaar gemaakt tegen de komst van de uitkijktoren, waarna die uit de plannen leek te zijn geschrapt. Maar bij de definitieve vaststelling staat de uitkijktoren er toch weer in.

Een woordvoerder van de gemeente laat schriftelijk aan RTV Rijnmond weten dat het niet de bedoeling is ‘dat je vanuit de uitkijkpost naar binnen kijkt bij de camping’. Volgens hem wordt er rekening gehouden met de privacy van de campinggasten.

De kampeerders zijn daar helemaal niet gerust op. Ze hebben het college uitgenodigd om - met of zonder kleren - met eigen ogen te komen kijken hoe de privacy op de camping zal worden aangetast.

 1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
  PREMIUM

  Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

  Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”
 2. Ruime meerderheid LTO-boeren vindt harde protestacties helemaal niks

  Ruime meerder­heid L­TO-boe­ren vindt harde protestac­ties helemaal niks

  Lang niet alle boeren staan achter de hardere acties van bijvoorbeeld Farmers Defence Force. Uit een enquête onder ruim vijfduizend leden van belangenorganisatie LTO Nederland blijkt dat minder dan drie op de tien boeren achter hardere demonstraties staan. Een grote meerderheid (71 procent) is wél voorstander van publieksvriendelijke activiteiten, op voorwaarde dat er sprake is van een duidelijk onderhandelingsdoel.