Drone beelden van de Efteling
Volledig scherm
Drone beelden van de Efteling © Efteling

Naar de Efteling? Nog 29.000 wachtenden voor u

Nu de Efteling 18 mei de deuren weer opent voor publiek, is het op de website van het pretpark om kaarten te reserveren zo druk dat er technische problemen zijn. Mensen die proberen te reserveren krijgen de melding dat er nog 29.000 wachtenden zijn. Andere mensen die wel door de wachtrij heen komen, krijgen vervolgens een foutmelding en kunnen weer opnieuw in de wachtrij aansluiten. Er zijn ook abonneehouders die geluk hebben en wel kunnen reserveren.

De Efteling opent 18 en 19 mei weer de deuren. In eerste instantie voor abonnementshouders en personeel om zo te testen of het het park functioneert in de 1,5 metermaatschappij.  Vanaf woensdag zouden dan ook niet-abonnees een dagje naar de Efteling kunnen. 

Vanaf zaterdag 16.00 uur kunnen abonneehouders via de site een tijdsblok reserveren. Dit omdat het aantal bezoekers aan het park is gelimiteerd. Al direct liep het storm. 

Beekse Bergen ‘uitverkocht’

Ook bij de Beekse Bergen is het  de eerste openingsdagen al direct druk. Hier mogen momenteel maximaal 2.500 bezoekers het park in. Op een drukke dag zijn dat er normaal circa 10.000. De eerste dagen zijn hier eveneens gereserveerd voor abonnementshouders. Bezoekers moeten vooraf reserveren. Kaarten voor het eerste weekeinde waren binnen korte tijd ‘uitverkocht’.

Flinke wachtrij om kaartjes bij de Efteling te reserveren.
Volledig scherm
Flinke wachtrij om kaartjes bij de Efteling te reserveren. © Screenshot website Efteling
  1. LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeghuizen

    LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeg­hui­zen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.