Frans van Doesburg (60) uit Asch is coronaslachtoffer, hij wordt door familie met vrachtwagen naar het kerkhof gereden. Twaalf collega's volgde met hun vrachtwagen en reden mee in de stoet. Bijna het hele dorp vormde een erehaag.
Volledig scherm
Frans van Doesburg (60) uit Asch is coronaslachtoffer, hij wordt door familie met vrachtwagen naar het kerkhof gereden. Twaalf collega's volgde met hun vrachtwagen en reden mee in de stoet. Bijna het hele dorp vormde een erehaag. © William Hoogteyling

Naar de laatste rustplaats met zijn eigen truck

Heel het Gelderse Asch leefde mee met Frans van Doesburg, toen hij met coronaklachten op de intensive care belandde. Het mocht niet baten, vrijdagmiddag werd de 60-jarige geboren en getogen Aschenaar naar zijn laatste rustplaats gebracht.

Dat gebeurde in een bijzondere rouwstoet. Alle twaalf vrachtwagens van zijn werkgever Bouw uit Ravenswaaij reden mee achter de vrachtwagen van zijn dochter en schoonzoon. En op die voorste vrachtwagen werd met een bijzondere constructie de kist met Frans van Doesburg vervoerd.

Erehaag

Na een korte plechtigheid in het rouwcentrum in Beusichem, waar vanwege corona slechts een klein gezelschap naar binnen mocht, ging de rouwstoet over de provinciale weg N320 naar Asch. Uitvaartleidster Antonette van Druten van Uitvaartverzorging Rivierenland kreeg vooraf veel vragen. 

,,In Asch wonen vierhonderd mensen, iedereen kende Frans. Het hele dorp vormde een erehaag, waarbij iedereen gepaste afstand tot elkaar hield. Uiteraard is dat met de familie doorgesproken, zij stelden dit zeer op prijs. Juist omdat het anders zo'n eenzame uitvaart zou zijn geweest. En dat verdiende Frans niet.’’ 

Van Doesburg is begraven tegenover zijn vroegere woonhuis.

Volledig scherm
© William Hoogteyling