Een beveiligd transport komt aan bij de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp, voorafgaand aan de hervatting van het liquidatieproces Marengo.
Volledig scherm
Een beveiligd transport komt aan bij de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp, voorafgaand aan de hervatting van het liquidatieproces Marengo. © ANP

Nabil B: ‘Appjes worden uit de context gehaald, er is selectief geknipt en geplakt’

KroongetuigeKroongetuige Nabil B. vindt dat de appjes die hij gestuurd heeft door advocaten en media verkeerd worden uitgelegd. Ook wil hij op veel vragen over deze appjes geen antwoord geven.

 1. Man dringt woning ex binnen tijdens haar vakantie en steelt pikante foto’s: ‘Zo kon ik haar toch nog zien’
  PREMIUM

  Man dringt woning ex binnen tijdens haar vakantie en steelt pikante foto’s: ‘Zo kon ik haar toch nog zien’

  Hij belaagde zijn ex in Doorwerth door haar tientallen, vaak seksistische en agressieve berichten per dag te sturen. Hij gluurde door het raam, belde aan en ging tekeer. Hij drong haar woning binnen toen ze op vakantie was en zette pikante foto’s en filmpjes van haar laptop over naar zijn telefoon. En ten slotte ging hij ook nog eens stiekem filmen over de rand van kleedhokjes bij zwembaden in Ede en Heijen.
 2. Poolse consul onder indruk van bloemenzee voor landgenoot die onder tram stierf: ‘Kippenvel van dit drama’
  PREMIUM

  Poolse consul onder indruk van bloemenzee voor landgenoot die onder tram stierf: ‘Kippenvel van dit drama’

  Adam Jaworski, de Poolse consul in Den Haag, krijgt ‘kippenvel’ van het tramdrama in de Haagse wijk Ypenburg waarbij een 39-jarige Pool om het leven is gekomen. Het OM verdenkt een 15-jarige jongen ervan dat hij de man onder de tram heeft geduwd. Jaworski onderhoudt doorgaans contact met nabestaanden van Polen die in Nederland overlijden. ‘Mensen zijn heel kwetsbaar als ze hier komen werken.’