Elk jaar vallen scholen in de prijzen als zij bijvoorbeeld uitblinken met een specifiek profiel.
Volledig scherm
Elk jaar vallen scholen in de prijzen als zij bijvoorbeeld uitblinken met een specifiek profiel. © ANP

Nederland heeft er 62 ‘excellente’ scholen bij

Nog eens 62 scholen hebben vandaag te horen gekregen dat ze voortaan de eretitel ‘excellent’ mogen voeren. Het aantal uitblinkende scholen komt daarmee op 190, maakte de Inspectie van het Onderwijs bekend. De uitreiking van de predicaten vond op feestelijke wijze plaats op de scholen zelf. Het gaat om 16 basisscholen, 40 middelbare scholen en 6 scholen voor speciaal onderwijs.

 1. WO in Actie luidt noodklok over structureel overwerk op universiteiten, doet melding bij inspectie

  WO in Actie luidt noodklok over structu­reel overwerk op universi­tei­ten, doet melding bij inspectie

  Hoogleraren, docenten en ondersteunend personeel bij universiteiten werken gemiddeld 12 tot 15 uur per week langer dan hun contract voorschrijft, zonder dat ze daarvoor worden betaald. Volgens WO in Actie dreigt de toppositie van Nederlandse universiteiten in gevaar te komen. De universitaire actiegroep meldt dat structurele overwerk samen met vakbonden FNV en AOb vandaag bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
 2. LIVE | ‘Besmet, maar met mondmasker gewoon naar het werk’, bijna 75 duizend doden in Mexico

  LIVE | ‘Besmet, maar met mondmasker gewoon naar het werk’, bijna 75 duizend doden in Mexico

  Zit Nederland op de maximaal haalbare testcapaciteit? ‘Zijn de mogelijkheden uitgeput’, vraagt directeur Ellis Jeurrissen van de GGD Brabant Zuidoost zich af. Waarom duurt het dagen voordat je je kunt laten testen op het virus? ‘Ik heb het niet scherp’, bekent Jeurrissen. Volgens hoogleraar medische microbiologie Paul Savelkoul kunnen werknemers die besmet zijn, maar amper klachten hebben met een mondmasker op gewoon naar hun werk. Ook vandaag lees je in dit liveblog alles over het coronavirus. De ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.