Deze foto plaatste de IJslandse kustwacht bij het opsporingsbericht naar de 63-jarige Nederlander op Facebook. Op de foto is de zeilboot Laurel te zien.
Volledig scherm
Deze foto plaatste de IJslandse kustwacht bij het opsporingsbericht naar de 63-jarige Nederlander op Facebook. Op de foto is de zeilboot Laurel te zien. © Landhelgisgæsla Íslands/Icelandic Coast Guard

Nederlandse avonturier (63) al maand spoorloos op Atlantische Oceaan

De 63-jarige Eugène Eggermont uit Haarlem vertrok op 8 augustus vanaf IJsland naar Groenland, maar hij is nog steeds niet aangekomen. Zijn boot is nergens te bekennen.

 1. Overblijfmeester (25) raakt baan kwijt na aangifte meisje (12) en spant zélf zaak aan: ‘Grote nachtmerrie’
  PREMIUM
  7

  Overblijf­mees­ter (25) raakt baan kwijt na aangifte meisje (12) en spant zélf zaak aan: ‘Grote nachtmer­rie’

  Tijdens een kringgesprek op school vertelt een 12-jarig meisje dat overblijfmeester H.K. (25) haar ‘op verkeerde plekken heeft aangeraakt’. De Utrechter wordt op staande voet ontslagen. Het Openbaar Ministerie besluit na lang onderzoek de zaak te seponeren, maar het blijft wél op zijn strafblad staan en dus kan H.K. sindsdien niet meer met kinderen werken. ,,Ik wil uit deze nachtmerrie komen.”
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’