Skiërs lopen meestal letsel op aan de benen.
Volledig scherm
PREMIUM
Skiërs lopen meestal letsel op aan de benen. © Shutterstock

‘Nederlandse skiër overschat eigen techniek en dan gaat het fout’

Nederlanders nemen de gevaren van de wintersport veel te licht. Ze overschatten de eigen vaardigheden in de sneeuw en onderschatten de financiële risico’s van een ongeluk. Dat stellen alarmcentrale Eurocross en verzekeringsexpert Independer aan de vooravond van de grote drukte op de pistes.

,,Neem nu eerst even een paar lessen op een van de Nederlandse indoorbanen of ter plaatse op de piste, om even weer de puntjes op de i te zetten’’, luidt de oproep van Eurocross-arts Floriana Luppino. Eurocross, dat op het het medische vlak een marktaandeel van ongeveer een derde heeft, heeft dit skiseizoen al zo’n 350 telefoontjes van Nederlanders die gewond van de piste zijn gekomen. De verwachting van de alarmcentrale is dat het aantal noodmeldingen dit seizoen naar 1500 gaat.  

  1. LIVE | Aantal doden in Mexico blijft stijgen

    LIVE | Aantal doden in Mexico blijft stijgen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.