Jongens springen in de Kattensloot in Amsterdam op een hete julidag vorig jaar.
Volledig scherm
Jongens springen in de Kattensloot in Amsterdam op een hete julidag vorig jaar. © Hollandse Hoogte / ANP

Negatief zwemadvies open water in meerdere gemeenten door hevige regen

Vanwege de hevige buien wordt in meerdere gemeenten afgeraden zondag en maandag te zwemmen in open water. De vele neerslag leidde op een aantal plaatsen tot riooloverstorten, waardoor de waterkwaliteit is verslechterd. Dit kan gezondheidsklachten veroorzaken. 

 1. Peter R. de Vries zou huis bezichtigen met vriendin op avond schietpartij: 'Toen hij niet opnam, wist ik: foute boel’
  VIDEO

  Peter R. de Vries zou huis bezichti­gen met vriendin op avond schietpar­tij: 'Toen hij niet opnam, wist ik: foute boel’

  De vriendin van Peter R. de Vries is kapot na het overlijden van haar geliefde. De vrouw, wier identiteit om veiligheidsredenen geheim moet blijven, voelt zich geamputeerd. ,,Alsof een deel van mij met hem is meegegaan”, zei ze zaterdag, twee dagen na zijn overlijden, tegen de Volkskrant. Het interview is donderdag, op de dag van de uitvaart van de misdaadverslaggever, gepubliceerd.
 2. LIVE | Deltavariant heeft ruim 1000 keer meer virusdeeltjes; IJsland draait versoepelingen terug
  2

  LIVE | Deltavari­ant heeft ruim 1000 keer meer virusdeel­tjes; IJsland draait versoepe­lin­gen terug

  Het aantal positieve coronatesten in Nederland is afgelopen etmaal licht gestegen tot 6453. Ook liggen er tientallen patiënten meer in Nederlandse ziekenhuizen, maar op de ic's blijft het stabiel. Chinese onderzoekers denken te weten waarom de deltavariant van het coronavirus zich zo snel verspreidt. Wie ermee besmet raakt, blijkt ruim 1.000 keer meer virusdeeltjes te produceren dan wie besmet raakte met de oorspronkelijke stam van het virus. En reizigers die hun vakantie willen annuleren bij een negatief reisadvies moeten gewoon hun geld terugkrijgen. Reisorganisaties die dat weigeren, handelen in strijd met de wet, waarschuwt de Consumentenbond. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog. Oudere berichten vind je hier.