Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © shutterstock

Neuroloog wil bestrijdingsmiddelen in de ban: ‘Laat mensen niet onnodig Parkinson krijgen’

pollAls neuroloog ziet Bas Bloem van het Radboudumc hoe Parkinson het leven van zijn patiënten vernielt. Pesticiden kunnen de hersenziekte veroorzaken, toch blijft een verbod uit. ,,Maar het is verdorie urgent! Hoe leggen we volgende generaties uit dat zij Parkinson kregen omdat wij aarzelden om maatregelen te nemen?”

12 reacties

 • Gerhard Boogaard

  3 maanden geleden
  Al lang is bekend dat bijvoorbeeld Round up, glyfosaat, van Monsanto, giftig is en slecht voor de gezondheid. Ook de EU weet dat. Toch heeft de EU, ook Nederland, besloten om deze rotzooi voorlopig niet te verbieden uit economische motieven. We worden geregeerd door mensen die de economie belangrijker vinden dan de gezondheid.
 • M.M. Bonder

  3 maanden geleden
  Het is gewoon vervelend: eerst moet Nederland weer zelf onderzoeken wat al elders is onderzocht. Waarom niet gewoon de onderzoeken checken en de visie overnemen? Net als met Corona. Overal was duidelijk (maar niet wetenschappelijk bewezen) dat mondkapjes hielpen, maar Nederland zei eerst nee.
 • Harm Platz Platz

  3 maanden geleden
  Opmerkelijk is dat de overheid weet dat suiker, zout en pesticiden heel slecht zijn voor de gezondheid maar niet ingrijpt. Wat een contrast met het Coronavirus.
 • J Willemsen

  3 maanden geleden
  Alweer een bewijs dat anders moet met de boeren
 • E Goedhart

  3 maanden geleden
  Er zijn veel soorten pesticiden, het lijkt mij dat de één kwalijker is dan de ander. Een ander probleem zijn micro-plastics. Daar nrmen we al maatregelen tegen, maar het zit óók in wasmiddel, tandpasta, schoonmaakmiddelen, shampoo, etc. Bovendien komen deze ook vrij van windturbinebladen (door cavitatie), en juist die worden overal lukraak neergezet.