Zeewolde in Flevoland is een van de dorpen waar naar verhouding op de meeste daken zonnepanelen liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zeewolde in Flevoland is een van de dorpen waar naar verhouding op de meeste daken zonnepanelen liggen. © Rob Voss

Niet eerder kwamen er zoveel zonnepanelen bij (en de ‘nadelen’ merken we als straks de zon schijnt)

Het aantal zonnepanelen en de hoeveelheid energie die zij opwekken, is in het afgelopen jaar historisch hard gegroeid in Oost-Nederland. Dat terwijl het stroomnet aan de grenzen van zijn capaciteit zit. De gevolgen van onze duurzaamheidsdrift worden in februari of maart voelbaar.

3 reacties

 • Gerrie Poterman

  2 maanden geleden
  Om overbelasting van het landelijke energienetwerk te voorkomen moeten we (energie) bedrijven stimuleren kleine buurtcentrales te ontwikkelen. Daarmee bedoel ik een centrale batterij, bijv per postcode. En binnen die postcode stroomafnemers en stroomleveranciers d.m.v. zonnepanelen. Er zijn immers vaak mensen die meer panelen kunnen plaatsen dan ze voor eigen gebruik nodig hebben
 • J N de Graaff

  2 maanden geleden
  Op wijknivo electrolisers installeren die er waterstof van maken. Dat kan worden opgeslagen en naar de huishoudens als er vraag is. Als gas voor het koken en verwarmen en via een generator als er stroom (gelijkspanning is dan een optie) nodig is.
 • Bert Huijgen

  2 maanden geleden
  Er zijn te veel zonnepanelen op zuid daken. Vooral als je een oost west dak hebt, en nog geen zonnepanelen, dan snel plaatsen. En inderdaad, wasmachines, drogers en vaatwassers en elektrische auto's overdag opladen.