Catharina Araujo Andrade dreigt Nederland uitgezet te worden naar Brazilië.
Volledig scherm
PREMIUM
Catharina Araujo Andrade dreigt Nederland uitgezet te worden naar Brazilië. © Fred Leeflang

Niet verzekerd, nooit door rood lopen: Catharina (20) leeft al sinds haar geboorte illegaal in Nederland

Catharina Araujo Andrade (20) is geboren in het Haagse Bronovo-ziekenhuis en woont bijna haar hele leven in Nederland. Hier ging ze naar school, liep ze haar stage. Maar werken en op vakantie gaan, mag niet. Bij de huisarts moet ze contant afrekenen. Catharina is illegaal en wil dolgraag de Nederlandse nationaliteit. Maar haar aanvraag is afgewezen. 

20 reacties

 • John Devloeter

  2 maanden geleden
  Sneu voor de betrokkene in kwestie..maar laten we het niet afwimpelen op slechts beleid en ambtenaren..het is de keuze van -in dit geval- de moeder. Zij is verantwoordelijk voor haar dochter en het is haar keuze geweest om in de illegaliteit te verblijven. Aanvaard dan ook de consequenties en zadel met je verkeerde keuzes niet de maatschappij op, hoe sneu het voor betrokkene is. (Nu kan idd niet anders dan betrokkene een paspoort te geven) - maar is niet de juiste handeling ntrlk.
 • Auke de Jager

  2 maanden geleden
  Lariekoek..
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  @Andre Eggerding Er lopen hier duizenden illegale Brazilianen rond die nagenoeg allemaal zwart werken als werkster. Het zou zomaar eens kunnen dat ze zelfs zwart aan het schoonmaken zijn bij politici en bestuurders.
 • Miranda Jansen

  2 maanden geleden
  Dit roept wel veel vragen op. Als een kin geboren wordt in het ziekenhuis, krijg je een formulier waarmee je je kind binnen drie dagen moet aangeven bij de gemeente. Is dat niet gebeurd dan? En de moeder weet toch vast wel wie de vader is? Als hij Nederlander is, heeft zij recht op Nederlanderschap, tenzij hih getrouwd is, dan krijgt zij de Nationaliteit van de moeder. Ook als hij het niet erkend heeft, mag hij wel het kind aangegeven en toeziend voogd zijn. Er klopt veel niet bij dit verhaal.
 • B Bloemendaal

  2 maanden geleden
  Ambtenarij ten top! Hele bussen komen hier met mensen die hier niks te zoeken hebben en deze dame willen ze het land uitzetten? Totaal doorgeslagen in dit land.