De nieuwe envelop
Volledig scherm
De nieuwe envelop © Politie

Nieuw spoor in bombriefzaak: afperser gebruikt naam van niet-bestaand bedrijf

23 tipsEr is een nieuw spoor in het onderzoek rond de verstuurde dreigbrieven. De afperser zet op zijn meest recente enveloppen een fictieve afzender: Skysence Trading. Dat meldt de politie.

Skysence Trading is een niet bestaand bedrijf, maar wordt op de enveloppe afgedrukt in combinatie met een bestaand adres in Den Haag. De politie deelt deze gegevens niet om de privacy van degene op dat adres te beschermen, meldde tv-programma Opsporing Verzocht.

Er zijn bestaande bedrijven met het woord ‘Skysence’ in hun naam, maar de naam Skysence Trading bestaat volgens de politie niet. De politie komt graag in contact met mensen die meer weten over het fictieve bedrijf.

Verschillende bedrijven hebben sinds eind 2019 dreigbrieven ontvangen. In februari 2020 doken daadwerkelijk brieven met een snel ontvlambare stof op. Enkele ontploften ook, daarbij raakte niemand gewond. 

Streepjes

Vorige week maakt de politie bekend dat de afzender de brieven ondertekende met een rij kleine streepjes met in het midden twee schuine strepen. Ook gebruikte de afzender 9 Volt-batterijen van het merk Industrial by Duracell. In de enveloppen dook een speciaal zakje op, dat refereerde aan de stad Delft. De persoon die de brief stuurt eist bitcoins van de geadresseerde. 

Er kwamen gisteravond na Opsporing Verzocht in totaal 23 tips binnen.