Boa's bij het cultuurprotest in het Kröller Müller Museum. Handhaving van de gemeente Ede kwam langs om een waarschuwing uit te delen.
Volledig scherm
Boa's bij het cultuurprotest in het Kröller Müller Museum. Handhaving van de gemeente Ede kwam langs om een waarschuwing uit te delen. © Herman Stöver

Noodkreet burgemeesters over coronabeleid: ‘Onwenselijk om met repressie burgers dwingend te overtuigen’

De burgemeesters van zo’n dertig steden, onder wie Hubert Bruls van Nijmegen en Ahmed Marcouch van Arnhem, schrijven in een noodkreet aan het kabinet dat het coronabeleid fundamenteel moet worden herzien. 

2 reacties

 • E Goedhart

  4 maanden geleden
  Ik lees het met verbazing, en met bewondering. Wat een goede stap van deze burgemeesters!
 • Alie Timmer

  4 maanden geleden
  Gelukkig beginnen ze het door te krijgen dat veel mensen boos zijn waaronder ik ,dit is voor de horeca ook niet meer uit te leggen ,tijd voor nieuwe verkiezingen
 1. Vergreep de klusjesman zich jaren aan zwakbegaafd kind? ‘Hij kreeg een rood hoofd toen ik binnenkwam’
  PREMIUM
  Rechtszaak

  Vergreep de klusjesman zich jaren aan zwakbe­gaafd kind? ‘Hij kreeg een rood hoofd toen ik binnenkwam’

  Jarenlang kwam de 58-jarige C. de W. in Zwijndrecht bij een zwakbegaafde familie over de vloer als huisvriend. Hij voerde klusjes uit, verzorgde uitstapjes en gaf cadeautjes aan de verstandelijk beperkte dochter. Elke zaterdag schoof ook zijn eigen gezin aan tafel voor een gezamenlijk diner. Een traditie die in 2019 abrupt stopte toen het meisje een ‘geheim’ verklapte.