Noodverordening: boeren moeten Nijmegen weer uit na terugplaatsen neergehaalde Vierdaagse-vlaggen

De boeren uit de regio Nijmegen die deze middag 74 (!) neergetrokken Vierdaagse-vlaggen terugplaatsen, hebben van de politie te horen gekregen dat ze de stad snel moeten verlaten. Wegens een noodverordening zijn landbouwvoertuigen de hele week namelijk niet welkom in Nijmegen-centrum.

14 reacties

 • P Schievink

  3 maanden geleden
  Top actie van de boeren
 • Evie Van Zeist

  3 maanden geleden
  @JM Schinkel: iets met waard, vertrouwen en gasten?
 • Gerrit Spijker

  3 maanden geleden
  Zullen een paar zijn geweest die niet helemaal nuchter zijn geweest sorry dan dat de boeren het op gelost hebben super goed jongens
 • Marco Cremer

  3 maanden geleden
  Als de politie toch weet .. dat de boeren niet verantwoordelijk waren voor het neerhalen van die vlaggenmasten, waarom bevestigen ze dat dan niet eventjes netjes ? Dat zal de boeren heel wat scheve gezichten schelen ! (die nu veelal vermoeden dat de boeren achter deze actie zaten) Dat de politie de beelden van de daders niet prijs geeft, zal wel weer te maken hebben .. dat de daders minderjarig zijn ? (en dan genieten zij een bepaalde bescherming .. aldus de politie)
 • Hans Verheul

  3 maanden geleden
  @JM Schinkel Dat kun je toch lezen in het artikel, of geloof je de krant niet meer. Super actie van de boeren dat ze zo de vierdaagse helpen. Jammer dat er van de burgemeester geen greintje dank vanaf kan. Zo leer je de burgemeester pas echt kennen. Alles om zijn eigen straatje maar goed te praten..
 1. Frank komt in opstand tegen vlaggenhangers: ‘Meerderheid durft niets te zeggen’
  PREMIUM
  5

  Frank komt in opstand tegen vlaggenhan­gers: ‘Meerder­heid durft niets te zeggen’

  Frank Hollaar, directielid van een sierteeltbedrijf kan niet langer zwijgen. Hij ergert zich kapot aan de omgekeerde protestvlaggen die al weken ongestraft aan vrijwel alle lantaarnpalen in zijn woonplaats hangen. Hij eist een gesprek met de burgemeester, die in zijn ogen ‘capituleert’ voor demonstranten. ,,Als je dit gaat gedogen, glij je steeds verder af. Dan wordt het wie het hardst roept.”