Poollicht vanuit het Groningse Lauwersoog in maart 2015. Twitteraars vooral uit het noorden van Nederland melden toen het noorderlicht te hebben gezien.
Volledig scherm
Poollicht vanuit het Groningse Lauwersoog in maart 2015. Twitteraars vooral uit het noorden van Nederland melden toen het noorderlicht te hebben gezien. © ANP Handouts

Noorderlicht vannacht mogelijk boven Nederland te zien

Er bestaat een kans dat we komende nacht het noorderlicht kunnen zien. Het wordt volgens Weer.nl wel heel moeilijk om een exacte tijd te geven waarop het fenomeen te zien is.

 1. ‘Moordmachine’ moet overgeven bij terugzien van beelden eigen steekpartij op straat
  PREMIUM

  ‘Moordma­chi­ne’ moet overgeven bij terugzien van beelden eigen steekpar­tij op straat

  Een moordmachine. Zo typeerden getuigen de 33-jarige verdachte die in de nacht van 6 op 7 maart op de 1e Middellandstraat in Rotterdam-West vele malen met een groot mes instak op een 37-jarige man. De twee zouden ruzie hebben gehad. De camerabeelden ervan zijn zo schokkend, dat de vermoedelijke dader er zelf van moest overgeven. Dit vertelde zijn advocaat Liz Huigsloot vrijdag in de Rotterdamse rechtbank.
 2. Beuk boorde slaapkamer Anna (23) doormidden: ‘Ik besef nog niet helemaal dat dit ons huis is’
  PREMIUM

  Beuk boorde slaapkamer Anna (23) doormidden: ‘Ik besef nog niet helemaal dat dit ons huis is’

  Het waren hooguit 20 seconden. In die korte tijd raasde een valwind door het Utrechtse dorp Leersum en nam daarbij metershoge bomen mee, die op huizen en auto's vielen, wegen versperden en een nabijgelegen bos wegvaagde. De dag erna steekt Leersum de handen uit de mouwen en dat is nodig: verwacht wordt dat het nog zeker 1,5 week duurt voor het dorp er weer bijligt zoals het was. Het dorp helpt elkaar, en treurt. „Ik besef nog niet dat dit mijn huis is, wat nu onbewoonbaar is.”