de Stentor Funwereld
Volledig scherm
de Stentor Funwereld © de Stentor

Nu ook in de app: puzzels, spelletjes en quizzen

In de app van deze site (laatste update) kun je vanaf nu puzzels maken en populaire spelletjes spelen! In de omgeving Fun vind je alle ontspanning en vermaak die je dezer dagen vast af en toe goed kunnen gebruiken. 

Waar kun je de funpagina vinden?

Surf naar destentor.nl/fun. Ook kun je, als je dat nog niet heeft gedaan, de app downloaden via de App Store (voor iPhones) of Google Play (Android-toestellen) voor een betere beleving. Of zorg dat je de laatste update hebt. 

In de app kun je vanaf de homepagina swipen naar links en naar rechts. Op die manier kantel je de pagina naar een andere omgeving. Als je naar links veegt kun je eerst het regionieuws selecteren. Nog een keer swipen voor video en bij de derde veeg komt u in de omgeving Fun. Scrol naar beneden en je ziet alle beschikbare puzzels en spellen staan. ,,Om mensen aan te moedigen gebruik te maken van deze nieuwe functie, zullen er ook uitnodigingen te zien zijn onder artikelen die veel worden gelezen”, zegt adjunct-hoofdredacteur Rennie Rijpma.

Trouwe lezers weten wel waar ze de pagina met sudoku's en woordzoekers kunnen vinden. ,,We kunnen veel veranderen aan de krant, maar onze klantenservice krijgt de meeste telefoontjes als de puzzelpagina is aangepast of verplaatst”, zegt adjunct-hoofdredacteur Rennie Rijpma. ,,Puzzels spelen van oudsher een belangrijke rol in de krant. Die is niet alleen een verzameling van nieuwsberichten en achtergrondverhalen, maar ook een huisvriend. Dat is de app óók. Je kunt je al een tijdje vermaken met video's en nu dus ook interactie zoeken met die vriend.”

Het geluk van de mobiele telefoon is dat de mogelijkheden verder reiken dan die van de platte, papieren krant. ,,De doelgroep die puzzelt, speelt ook simpele games”, zegt Rogier Gerritsma, manager entertainment bij DPG Media, de uitgever van deze krant. ,,Dus we hebben de app-pagina uitgebreid met eenvoudige, vertrouwde spellen die mensen even snel tussendoor kunnen doen.” In de lijst staan onder andere Tetris (blokjes stapelen), Patience (individueel kaartspel) en Candy Bubble (behendigheidsspel). Verder staan er ook quizzen tussen over bijvoorbeeld de ramadan en Formule 1, met triviale vragen over de geschiedenis of actualiteit. 

Gerritsma ziet de combinatie van nieuws en vermaak als ‘logisch en passend’ bij de digitale ontwikkeling van de uitgever. Een eigen spelredactie gaat levendig de brug slaan met het nieuws in het spel ‘koprol’, waarbij je in een soort woordzoeker een volledige krantenkop tevoorschijn moet toveren ,,We gaan nog veel meer ontwikkelen in de app dat met actualiteit te maken heeft. Zo zijn we bezig met het creëren van quizzen waarbij live evenementen een rol spelen. Zodat je bijvoorbeeld punten uit kunt delen in de app terwijl je op televisie naar het songfestival kijkt. Het Tourspel waarbij je zelf een ploeg wielrenners samenstelt tijdens een grote ronde, komt ook terug op de funpagina.”

Volledig scherm
© AD

Niet alles is vrij toegankelijk, zegt Gerritsma. ,,Voor sommige spellen vragen we gebruikers om in te loggen en enkele zijn alleen toegankelijk voor abonnees. Voor ons is belangrijk dat mensen het leuk vinden en terugkomen. Dus we denken ook aan spaarsystemen, waarbij je cadeaus krijgt als je bepaalde niveaus haalt. Wat we nu hebben gelanceerd is dus pas het begin.”

Meer uitleg over onze app vind je in onderstaande video....

  1. LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeghuizen

    LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeg­hui­zen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.