Volledig scherm
foto ter illustratie © ANP

Oekraïener op Schiphol aangehouden na mishandeling dochtertje (3) in vliegtuig

De Koninklijke Marechaussee heeft vanmorgen op Schiphol een 47-jarige man uit Oekraïne aangehouden omdat hij tijdens een vlucht uit Brazilië zijn dochtertje ernstig zou hebben mishandeld. Aan boord van het toestel liep de situatie kennelijk zo uit de hand dat de crew en andere passagiers moesten ingrijpen, zo meldt de marechaussee op Facebook. 

Volgens de marechaussee wordt de Oekraïener verdacht van mishandeling. De vader is na aankomst overgedragen aan de autoriteiten en meegenomen voor nader onderzoek. Het 3-jarig dochtertje is aan de Raad voor de Kinderbescherming overgedragen. Een zegsman van de Koninklijke Marechaussee stelt dat de vader alleen met zijn dochtertje reisde. ,,Waar de moeder was, is nog onbekend. Hoe dan ook niet in het vliegtuig dat als eindbestemming Amsterdam had.”

De marechaussee werd, toen het toestel nog niet was geland, door de crew geïnformeerd over de situatie aan boord. ,,Dat gebeurt wel vaker bij onrust in een vliegtuig. Maar dit is natuurlijk wel een extreem heftig geval omdat er een piepjong kind bij betrokken was.” Of het meisje door de mishandeling gewond raakte, wil de marechaussee niet zeggen. ,,Het is al met al erg triest.” De man zit momenteel vast. ,,Het is fijn dat het kind zo snel kon worden opgevangen en in veilige handen is.”