Volledig scherm
Djordy Latumahina werd in oktober 2016 op 31-jarige leeftijd bij vergissing vermoord. © Facebook

OM eist celstraffen tot 30 jaar voor Amsterdamse 'vergismoord'

Justitie wil 30 jaar cel voor 'schutters' Djurgen W. en Tony D. en 'hoofdorganisator' Cedric R. van de 'gruwelijke' liquidatie van de onschuldige dj Djordy Latumahina (31). De eis geldt ook voor de pogingen tot moord op Latumahina's vriendin, die zwaargewond raakte, en hun tweejarige dochtertje, dat nét door kogels werd gemist.

Aanklagers Caroline Cnossen en Anke van de Venn willen dat de rechtbank extra zware straffen oplegt omdat door blunders 'volstrekt onschuldige burgers slachtoffer werden'.

Onderwereld

De rechtbank moet van de officieren van justitie duidelijk maken dat 'zwaarder gestraft zal worden wanneer zo roekeloos te werk wordt gegaan dat iedere willekeurige burger het slachtoffer kan worden van vetes binnen de onderwereld'.

Voor de andere verdachten van betrokkenheid bij de moord en pogingen daartoe vroegen de officieren van justitie woensdag in hun requisitoir 25 cel voor chauffeur en 'medepleger' Ulrich B. Voor 'mede-organisator' Wendell R. willen de aanklagers ook 25 jaar.

Voor de twee handlangers willen ze bescheiden straffen: 4 jaar cel waarvan 2 jaar voorwaardelijk voor Giovanni D. en 80 dagen cel waarvan 40 dagen voorwaardelijk voor Benito L.

Zes kogels

Latumahina werd op 8 oktober 2016 in het bijzijn van zijn vriendin en dochtertje onder vuur genomen in een parkeergarage in Amsterdam-West. Hij stierf ter plekke. De vrouw werd doorzeefd door zes kogels en raakte zwaargewond. Ze moet leven met een handicap. Het kind van toen twee jaar oud bleef ongedeerd. 

De dj was niet het beoogde doelwit, maar woonde in hetzelfde appartementencomplex en reed hetzelfde merk auto als het vermoedelijke doelwit, drugshandelaar Gino M. 

Volledig scherm
Herdenkingsbeeld bij Club Bitterzoet, waar Djordy werkte. © Hollandse Hoogte / Ingrid de Groot