Viruswaarheid-voorman Willem Engel.
Volledig scherm
Viruswaarheid-voorman Willem Engel. © ANP / ANP

OM start onderzoek naar Willem Engel na ‘een van de grootste aangiftes ooit’ door Norbert Dikkeboom uit Harderwijk

massa-aangifte uitgebreidHet Openbaar Ministerie in Rotterdam start een ‘oriënterend onderzoek’ naar de handelingen van Viruswaarheid-voorman Willem Engel. Dat is besloten op basis van de massa-aangifte die in december tegen hem werd ingediend. ,,De aangifte geeft voldoende aanleiding voor het starten van een oriënterend onderzoek”, zegt woordvoerder Olav Brink tegen deze site. Het onderzoek staat compleet los van de aangifte die D66-leider Sigrid Kaag onlangs tegen hem deed. Daarover volgt nog een besluit.

21 reacties

 • A van Klaveren

  1 jaar geleden
  Willem Engel heeft recht op zijn mening en Norbert Dikkeboom heeft het recht aangifte te doen. Laten we maar afwachten wat het OM gaat beslissen. Overigens vind ik het volkomen fout van schrijvers hieronder om Willem Engel denigrerend weg te zetten als dansleraar en salsa charlatan. Voordat hij dansleraar werd had een universitaire studie in farmacie afgerond en deed onderzoek nota bene naar aerosolen. Hij verdient een serieuze en inhoudelijke discussie.
 • R Peters

  1 jaar geleden
  Ron@ de mensen die de filosofie van Engel nastreven denken ook niet aan de gevaccineerden. Dus daar heb je geen punt. Ongevaccineerden die in bubbels leven en om medische redenen geen vaccin mogen hebben, is een andere groep waar ik wel begrip voor heb. Tis alleen jammer dat je de zwijgende meerderheid niet hoort.
 • M.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  Laat het OM nu even het werk afmaken. Er is nog niets besloten, het onderzoek loopt. Het geroep over een gemakkelijke prooi en nog zo een paar slaat nergens op. Waar kan ik over de zo groot ondertekende aangifte wat vinden ? Raar dat ik dat niet eerder uit deze hoek hierover iets heb gehoord.
 • Chinta M.L. Koster

  1 jaar geleden
  Welke bijdrage levert Dikkeboom aan het debat? Zich verschuilen achter een stel handtekeningen? 20.000 op hele bevolking is niet veel..
 • R Peters

  1 jaar geleden
  Ron@hebben de ongevaccineerden die het gedachtengoed van Engel nastreven ooit rekening gehouden met de gevaccineerden die in een bubbel leven door werk, ziekte etc. En dan heb ik het niet over ongevaccineerden die ook in een bubbel leven om niet ziek te worden. Daar zit een groot verschil tussen.