Overal in Nederland duiken de omgekeerde vlaggen op.
Volledig scherm
PREMIUM
Overal in Nederland duiken de omgekeerde vlaggen op. © ANP

Omgekeerde vlag roept sympathie én weerzin op: ‘Doet me pijn aan de ogen’

Hij hangt aan balkons en gevels, aan lantaarnpalen en verkeersborden, in dorpen en in steden. De omgekeerde Nederlandse vlag is in rap tempo hét symbool geworden van de protesterende boeren en hun sympathisanten. Maar ‘blauw wit rood, boer in nood’ roept ook weerzin op. ,,Dit doet me pijn aan de ogen.”

41 reacties

 • Catharina de Zaayer

  3 maanden geleden
  Mooi op kop hangen liefst half stok Dr bij als je er 1 hebt . Hier wapperen de boerenzakdoeken. Moge duidelijk zijn dat de Boeren en vissers in nood zijn samen met de echte Hollanders . Ik heb met vele met mij nooit op deze bende gestemd , maar hebben er wel de last van . Dus waarom nog respect voor een vod tonen , heb meer respect voor de rode zakdoek als voor de vlag inmiddels
 • jan pasman

  3 maanden geleden
  Deze regering is door ons zelf gekozen en herkozen.
 • J Bakker

  3 maanden geleden
  Is er nog wel respect in Nederland zelfs onze voormannen 2 de kamer en 1 kamer zijn zelfs voor het ongeboren leven de weg kwijt Hoe durft men over een vlag te praten terwijl men zo gemakkelijk met het leven om gaat. Sorry daar heb ik geen respect meer voor.
 • Gerard Wagenaar

  3 maanden geleden
  Den haag heeft het goed voor elkaar alle grote blunders die Rutte en zijn meelopers hebben gemaakt vallen op de achtergrond weg .dit is een mooie actie van Rutte allemaal van te voren bedacht hij kreeg het te warm van alle kritiek op zijn doen en laten .en nu de boeren gebruiken om zijn grote blunders weg te moffelen
 • Jan Willemsen

  3 maanden geleden
  Minachting voor Nederland. Ik steun alle positieve ondernemers en onze regering. Voor relschoppers is er geen enkel begrip en vlag misbruikers zijn ver gezakt.