De Zwolseweg in 's-Heerenbroek: een straat waar de omgekeerde vlag veel te zien is. Zowel in vlaggenmasten als aan lantaarnpalen en zelfs onderaan verkeerslichten.
Volledig scherm
PREMIUM
De Zwolseweg in 's-Heerenbroek: een straat waar de omgekeerde vlag veel te zien is. Zowel in vlaggenmasten als aan lantaarnpalen en zelfs onderaan verkeerslichten. © Frans Paalman

Omgekeerde vlaggen zorgen in regio voor hoogoplopende emoties: 'Onzin dat we ons zo druk maken’

MET VIDEOIn gemeenten waar omgekeerde vlaggen worden weggehaald, laaien de emoties hoog op. Zo is de burgemeester van Oldebroek meerdere keren bedreigd. Anderen houden de politie achter de hand, stellen boeren een ultimatum of zoeken een compromis. Wat is verstandig?

42 reacties

 • Y bethume

  1 week geleden
  ik ben het toch ook wel eens met de Hoogleraar Bestuurskunde Michiel de Vries; "Dit is een vreedzame manier van emoties uiten die anders misschien op een veel grimmiger en extremere manier naar buiten komen". Niet àl te druk om maken m.i. Wat er eerst gebeurde was vele malen erger.
 • Daniel De Boer

  2 weken geleden
  Andrew Jakobs Maar dat is dus onzin, vlaggen kunnen betekenis hebben voor mensen. Het is niet slechts een vlag, ik bedoel, hoe zou jij het vinden als ik overal in jouw straat lgbt vlaggen op hang die niemand weg haalt. Ik zou het een positieve zaak vinden, omdat gelijkheid belangrijk is en ik van de grondwet hou. Maar er zijn een hoop mensen die dat niet prettig zouden vinden. Je kan niet zomaar overal dingen ophangen, we zijn geen land zonder regels of overheid?
 • Andrew Jakobs

  2 weken geleden
  Het zijn maar vlaggen, tenzij ze het zicht belemmeren heeft men er net zoveel last van als van die bedrijfsvlaggen of gewone vlaggen.
 • Daniel De Boer

  2 weken geleden
  Marijke Stoffelen Jij hebt in deze discussie niemand gehoord die hier last van heeft? Hoe dan. In deze comment sectie zijn er al genoeg. Kijk eens wat beter.
 • Marijke Stoffelen

  2 weken geleden
  Gewoon laten hangen die vlaggen heeft niemand last van ik vindt het er fleurig uitzien