Omtzigt deelt tik uit aan Hoekstra en Rutte: ‘In Den Haag is jezelf controleren nooit een probleem’

videoIn de eerste lezing sinds zijn terugkeer in de Tweede Kamer, haalt oud-CDA’er Pieter Omtzigt hard uit naar zijn voormalige partijleider Wopke Hoekstra en naar demissionair premier Mark Rutte. ,,De beeldvorming gaat boven alles”, zegt Omtzigt in debatcentrum De Balie over de ‘huidige politieke cultuur die ontstaan is onder premier Rutte’.

9 reacties

 • Nico van de Kamp

  1 jaar geleden
  Ik zou graag argumentatie horen dat omtzigt "...niet het slimste jongetje is van de klas is..." en dat hij geen verantwoordelijkheid heeft genomen. Kan zo zijn. Hij heeft dat volgens mij juist wel gedaan en het zichzelf zeker niet makkelijk gemaakt maar samen met Renske Leijten hebben zij gedaan waarvoor zij in de kamer zitten: de regering controleren! Dat dit ten koste is gegaan van het (cd)A, moet je Hoekstra (/Rutte) en cs. kwalijk nemen! Maar ja, alles ten koste van de 'macht' blijkbaar!
 • Mar SIJTSEMA

  1 jaar geleden
  Pieter Omtzigd blijft voor mij een persoon die ik mijn stem nooit zou geven . Doet zich voor als het beste jongetje van de klas maar is dat zeer zeker niet .
 • Martin Bolhuis

  1 jaar geleden
  Ik heb het gevolgt. Super was het. Deze man kent de problemen, weet waardoor het wordt veroorzaakt en heeft een goede oplossing. Om het te kunnen invullen heeft hij hulp nodig.
 • Reinder Bosch

  1 jaar geleden
  Nieuwe verkiezingen zijn een belediging voor mij als kiezer. Bovendien lost het niets op. Sluit niet uit dat d e stemuitslag identiek wordt. Omtzigt: de kritiek is juist en correct verwoord. Maar verantwoording nemen in een regering vergt wel veel meer capaciteiten dan kritisch Kamerlid zijn.
 • Wetters

  1 jaar geleden
  Pieter Omtzigt geeft nu toch duidelijk aan hoe het moet en hoe het al een hele tijd héél fout is gegaan.