Leerlingen van OBS De Springbok in de Haagse wijk Transvaal krijgen hulp van de juf.
Volledig scherm
Leerlingen van OBS De Springbok in de Haagse wijk Transvaal krijgen hulp van de juf. © Henriette Guest

Onderwijsakkoord: basisschoolleraar gaat 10 procent meer verdienen

Basisschoolleraren gaan er de komende jaren met gemiddeld 10 procent op vooruit, een stijging van 5300 euro per jaar op basis van een volledig dienstverband. Dat is afgesproken met onderwijsminister Wiersma, de vakbeweging en onderwijskoepels. 

5 reacties

 • H.J. Puts

  5 maanden geleden
  Leuk voor de leraar, wanneer krijgen de medewerkers in de gezondheidszorg, de politie, brandweer, defensie etc er 10% bij? zijn ook al jaren tekorten aan personeel die de komende jaren nog groter worden?
 • M.H. van den Brink

  5 maanden geleden
  De waardering moet, naast een goed salaris, er ook uit moeten bestaan de leerkrachten ook de mogelijkheid geven om te doen waarvoor zij zijn opgeleid, kinderen de noodzakelijke basisvaardigheden, lezen, schrijven en rekenen, bij te brengen en hen voor te bereiden op de maatschappij. Nu wordt bij ongeveer ieder probleem dat opduikt geroepen dat het een taak voor de scholen is om een oplossing te bedenken. Misschien zou geld om echt Passend Onderwijs te realiseren ook een goed idee zijn.
 • Henk Koops

  5 maanden geleden
  Het zat niet in het zogenaamde slechte salaris, dat wordt nu eindelijk bewezen. Want als 10 procent van het gemiddelde salaris €5300 pj. Is, dan gaan de gemiddelde leraar tegen de €60000 pj. verdienen! Waarom zou je hetzelfde moeten verdienen als iemand uit het middelbaar onderwijs met meer opleiding? Deze mensen werken op een hoger niveau!! Een professor die als putjes schepper werkt krijgt ook betaald als putjes schepper, logisch toch!
 • HAM Boelens

  5 maanden geleden
  Eindelijk! Want waarom moesten ze minder verdienen dan de MBO docent. Nu hoop ik dat het weer gewonen leraren (meesters) en juffrouwen gaan worden. Die meer les kunnen gaan geven omdat er meer collega’s rondlopen zonder al teveel moeders. Luizen-lees-gymmoeder enz. Dan zal de taal en rekenles ook beter gaan.
 • wilma aalvanger

  5 maanden geleden
  Eindelijk!