Onderzoek naar honderden jongeren die corona hadden na examenreisjes: mogelijk Indiase variant

VIDEODe deltavariant van het coronavirus - die ook wel Indiase variant wordt genoemd omdat die daar het eerst is gevonden - verspreidt zich ook in Nederland. GGD’en en het RIVM onderzoeken ruim tweehonderd jongeren tussen 15 en 19 jaar die positief testten op corona na een bezoek aan Spanje en Portugal. ,,Het grote risico is dat deze van examenfeestjes teruggekeerde jongeren de deltavariant verder gaan verspreiden in Nederland’’, aldus het RIVM. 

3 reacties

 • jos zoet

  1 maand geleden
  Niet te geloven ! Wat een domheid en desinteresse.. Voor deze feestgangers: Desinteresse betekend dat het je allemaal geen moer kan schelen..
 • J.H. Klaasen

  1 maand geleden
  De ouders van jongeren van deze jongeren hadden wijzer moeten zijn en hun kind daar niet heen laten gaan. Maar, blijkbaar vinden ofwel de ouders het allemaal wel goed of hebben ze helemaal geen gezag meer. Straks zitten we weer opgescheept met nieuwe ellende door al deze feestende jongeren. Verplicht twee weken in quarantaine bij terugkomst van dergelijke landen. Dus niet thuis, maar ergens in een soort hotel direct bij het vliegveld.
 • Eric

  1 maand geleden
  Wat een enorme idioten. Het is toch belachelijk om naar Spanje of Portugal te reizen voor een examenfeest, hoe extreem kun je zijn! Efin, we zijn ze dankbaar dat ze behalve hun bagage ook de Indiaanse variant mee terugnemen naar ons land waar wij met z'n allen ons uiterste best doen de pandemie de kop in te drukken. Wat zijn dat voor ouders die dit normaal vinden en dat gewoon toestaan? Ze hebben ooit voeding gehad maar geen opvoeding.
 1. TERUGLEZEN | Lichte toename coronabesmettingen in NL; meer dan helft infecties Lissabon door Delta-variant
  Play
  coronavirus

  TERUGLEZEN | Lichte toename coronabe­smet­tin­gen in NL; meer dan helft infecties Lissabon door Del­ta-variant

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen is afgelopen etmaal licht gestegen. Er zijn 735 nieuwe besmettingen vastgesteld, 33 meer dan gisteren. En in de regio Lissabon komt inmiddels meer dan de helft van de nieuwe corona-infecties voor rekening van de extra besmettelijke Delta-variant. De regering heeft daarom vrijdag een in- en uitreisverbod afgekondigd voor de stad, dat geldt gedurende de weekenden. Dit blog is nu afgesloten, het nieuwe vind je hier.