Volledig scherm
Charles Wiegant. © Openbaar Ministerie

Onderzoek naar klachten over opgestapte hoofdofficier

Het Openbaar Ministerie (OM) laat onderzoek doen naar een "formele klacht" die was ingediend tegen Charles Wiegant, de onlangs vertrokken hoofdofficier van justitie van het parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM). 

Dat meldt voorzitter Gerrit van der Burg van het College van procureurs-generaal in een blog die op de site van het OM is geplaatst. Leidinggevenden binnen het CVOM hadden een klacht ingediend over "de manier van functioneren en de omgangsvormen” van Wiegant.

Wiegant was sinds 1 september 2018 in dienst bij het CVOM. ,,Na mijn aantreden ben ik in een dynamiek terechtgekomen waarin ik niet naar vermogen heb kunnen handelen. Dit heeft geleid tot spanningen binnen het managementteam die de doorontwikkeling van het parket in de weg staan. Daarom neem ik mijn verantwoordelijkheid”, liet hij op 1 november in een persverklaring weten.

Door onder meer de ingediende klacht was het voor Wiegant niet meer mogelijk om door te gaan als hoofdofficier. Het CVOM is het expertisecentrum over verkeer en vervoer van het OM.