Volledig scherm
Een vrachtwagen en een busje botsten omstreeks 05.40 uur op elkaar op de A4 Bergen op Zoom richting Vlissingen. © Toby de Kort

Ongeval A4: negen gewonden, verkeershinder naar Zeeland

Het verkeer richting Zeeland moet rekening houden met ernstige verkeershinder als gevolg van een ernstig ongeval op de A4 bij Woensdrecht. De weg is tussen de knooppunten Hoogerheide en Markiezaat dicht voor politieonderzoek en dat kan zeker de hele ochtend gaan duren, zegt Rijkswaterstaat.

Bijkomend probleem is dat de N57 om 11.00 uur dichtgaat voor Concert at Sea. De Brouwersdam wordt dan afgesloten, waardoor het verkeer daar dan niet meer langs kan. Mensen die naar het strand in Zeeland willen, kunnen hun reis beter uitstellen tot de A4 weer vrij is, zegt Rijkswaterstaat.

Wie toch naar Zeeland wil, kan het beste rijden via de A29 en de N59, of eerst naar Antwerpen en dan omhoog.

Een personenbusje met daarin 9 inzittenden botste volgens de politie omstreeks 05.40 uur achterop een vrachtwagen met oplegger. De vrachtwagencombinatie stond met pech op de vluchtstrook. Bij de aanrijding raakten alle inzittenden van het busje gewond. Vijf van hen zijn er ernstiger aan toe. Hulpdiensten rukten massaal uit om de gewonden te helpen. Zo kwamen er onder andere twee traumaheli’s naar de plaats van het ongeval. De gewonden zijn naar diverse ziekenhuizen gebracht.