Volledig scherm
PREMIUM
Café De Kastelein. © BSR Agency

‘Ontsnapte man boerderij zocht hulp en vertelde dat daglicht slecht voor hem was’

De 25-jarige verwilderde persoon die naar eigen zeggen met zijn jongere broers en zussen jarenlang zat opgesloten in een ruimte van een afgelegen boerderij in Ruinerwold, zou vrij recent om hulp hebben gevraagd. Dat zeggen buurtbewoners Mike (21) en Jeffrey (28), die meerdere keren spraken met de man.

De twee inwoners van Ruinerwold kwamen de man meerdere keren tegen bij café De Kastelijn, schrijft Dagblad van het Noorden. Zondagavond spraken ze voor het laatst uitvoerig met de man, terwijl de eigenaar van het café de politie belde. Jeffrey sprak twee keer eerder met hem. De eerste keer was anderhalve week geleden op een zaterdagavond in het café.

  1. Brief aan alle Nederlanders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?
    PREMIUM
    Voorpublicatie

    Brief aan alle Nederlan­ders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?

    Op het moment dat een meerderheid van de Nederlanders overtuigd is van klimaatverandering, grote investeringsfondsen aankondigen niet meer te investeren in fossiele energie en de Tesla Model 3 de meest verkochte auto is, komt bestsellerauteur en De Correspondent-medewerker Rutger Bregman met een alarmerende brief aan alle Nederlanders, gratis in boekvorm verkrijgbaar: Het water komt. Klik hier voor de voorpublicatie.