Volledig scherm
Politieagenten onderzochten de ontvoering aan de Oenenburgweg in Nunspeet. Het bleek te gaan om een afpersing. © ANP

Ontvoering Nunspeet na ruzie op drugsmarkt

Een hoogoplopende ruzie op de drugsmarkt was eind vorig jaar de vermoedelijke reden voor de gewelddadige en opzienbarende ontvoering van een man uit Doornspijk. De man kreeg ruzie met een groep beruchte woonwagenbewoners omdat hij opereerde op hun werkterrein, blijkt uit de beschuldigingen tegen in totaal zeven verdachten.

De ontvoering kreeg begin december veel aandacht omdat werd gefilmd hoe het 53-jarige slachtoffer in Nunspeet was klemgereden en door gemaskerde mannen uit zijn Mercedes werd gehaald. De man werd uren later in Drunen vrijgelaten.

Uit de beschuldigingen tegen zeven verdachten die in februari werden aangehouden, blijkt dat de man tijdens zijn ontvoering ernstig is bedreigd. De daders hebben hem geslagen, gekneveld en ze dreigden hem in brand te steken. Ze dreigden bovendien om zijn dochter op te zoeken als hij naar de politie zou stappen.

Ridderkerk

De politie kwam de verdachten later op het spoor doordat de bedreiging en afpersing na de ontvoering niet stopten. De man uit Doornspijk en zijn zakenpartner uit Ridderkerk kregen brieven waarin 10 miljoen euro en drugs werd geëist. Het was voor de twee zakenlieden reden om aangifte te doen.

Het onderzoek leidde naar een groep beruchte woonwagenbewoners uit Breda, Tilburg en Rotterdam. In februari arresteerde de politie in totaal zes mannen en een vrouw. De rechtbank in Zutphen maakt donderdag een begin met hun strafzaak. De zeven verdachten verschijnen dan voor het eerst in het openbaar op een zitting.

  1. Coolblue verhoogt plots prijzen en wijst na enkele dagen ophef coronavirus als schuldige aan

    Coolblue verhoogt plots prijzen en wijst na enkele dagen ophef coronavi­rus als schuldige aan

    Er is op sociale media consternatie over een plotse prijsstijging die webwinkel Coolblue onaangekondigd heeft doorgevoerd. Verscheidene klanten merkten dat de producten die ze in hun mandje hadden opgeslagen opeens een stuk duurder waren geworden. De wildste speculaties deden meteen de ronde over de reden van de prijsstijgingen. Bij Coolblue wordt enigszins mysterieus gedaan, maar de marketingafdeling vertelt nu dat het coronavirus de schuldige is.