Volledig scherm
PREMIUM
Irene Vertegaal stapte met haar broers en zus naar de tuchtrechter na het overlijden van hun moeder. © Paul Vreeker/United Photos

‘Onze moeder wilde vechten tegen kanker, maar dat mocht niet meer van de artsen’

Annemarie Vertegaal (64) wilde nog vechten, ook al was haar strijd tegen borstkanker niet te winnen. Artsen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven besloten echter anders. Tenminste, dat verwijt maken de nabestaanden van hun inmiddels overleden moeder haar behandelend arts. Zij stapten naar de tuchtrechter.

Zingend en fluitend ging ze door het leven. Zelfs toen Annemarie Vertegaal het bar slechte nieuws over haar gezondheid kreeg, hield positiviteit haar op de been. Vastbesloten was ze om te strijden, samen met haar man, met wie ze bijna 45 jaar getrouwd was. Volgens de artsen van het Catharina Ziekenhuis takelde haar lichaam in de weken voor haar overlijden echter snel af door de kanker die woekerde: haar lichaam was op. 

  1. Met coronavirus besmette Duitser was vorige week nog in Nederland, contactonderzoek gestart

    Met coronavi­rus besmette Duitser was vorige week nog in Nederland, contacton­der­zoek gestart

    Gisterenavond meldde het RIVM dat een Duitser met het coronavirus besmet is die een week geleden nog in Limburg was. Mogelijk gaat het om een man in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, uit Selfkant bij de grens met Sittard. Lokale media meldden dat de man in kritieke toestand verkeerde. De GGD is gestart met een contactonderzoek. Hierbij wordt nagegaan met wie de man in Limburg in contact is geweest.