Volledig scherm
Sandd kreeg de grote hoeveelheid decemberpost niet weggewerkt. © ANP

Ook Sandd worstelt met kerstpost en schakelt noodgedwongen concurrent in

Niet alleen PostNL had problemen met het wegwerken van de enorme hoeveelheden post rond de feestdagen, maar ook bij Sandd is dat het geval. Dat blijkt uit een oproep van PostNL aan bezorgers. Hen is gevraagd poststukken van Sandd om te stickeren.

Volledig scherm
Het op Facebook geplaatste bericht. © Postbezorgers en Postbodes en Sorteerdermedewerkers PostNL via Facebook

Op een intern forum deelde een medewerker van PostNL het bericht dat Sandd om hulp heeft gevraagd bij PostNL. ,,Sandd heeft problemen gehad met de kerstpost. Zij hebben nu de post die zij niet konden bezorgen bij ons aangeboden. Dit betekent dat jij post van Sandd in je tas aan kunt treffen", valt te lezen in het bericht.

De betreffende post wordt met behulp van een sticker omgezet naar PostNL. ,,Over de postzegel van Sandd komt een sticker met 'port betaald PostNL'. We bezorgen deze post met dezelfde zorg als alle andere post", gaat het bericht verder. Sandd heeft PostNL betaald voor de extra hulp. 

Een woordvoerder van PostNL bevestigt dat Sandd post heeft aangeboden voor bezorging - 'als een normale (commerciële) klant, waarvoor zij betaalt' - maar wil niet verder ingaan op de redenen van aanbieding.  Sandd zelf heeft nog niet gereageerd. 

Schaamte

Eerder deze week werd bekend dat PostNL twee weken na de feestdagen nog steeds niet alle kerstpost had bezorgd. Bezorgers gaven aan zich dood te schamen dat ze zo laat nog met de betreffende enveloppen rondgingen. Een nieuwe sorteermethode zou de boosdoener zijn geweest. Mogelijk hebben de extra poststukken van Sandd daar dus nog een schepje bovenop gedaan.

Sandd ging vorig jaar voor het eerst de concurrentie aan met PostNL door te komen met een beduidend goedkopere kerstzegel:  die van Sandd kostte 50 cent, tegenover 73 cent bij PostNL. Sandd gaf medio december aan zeker twaalf miljoen kerstzegels verkocht te hebben.

Volledig scherm
Over de zegels van Sandd wordt een sticker van PostNL geplakt. © Postbezorgers en postbodes en sorteermedewerkers PostNL via Facebook
  1. 'Controle op wapendoorvoer via luchtvracht Schiphol rammelt'

    'Controle op wapendoor­voer via lucht­vracht Schiphol rammelt'

    De controle op de doorvoer van luchtvracht op vliegveld Schiphol rammelt. Meerdere cargobedrijven en doorvoerbedrijven die de zendingen moeten regelen en controleren, doen dat niet goed. Daardoor kunnen onder meer ladingen met militaire goederen, onderdelen en andere strategische spullen via Schiphol worden doorgevoerd naar landen waartegen een wapenembargo geldt, zoals Rusland en Saudi-Arabië. Dat meldt de Groene Amsterdammer na eigen onderzoek.
  2. Vredespaleis wil uniek pact tussen wereldreligies

    Vredespa­leis wil uniek pact tussen wereldreli­gies

    Het Vredespaleis in Den Haag werkt aan een historisch vriendschapsverdrag tussen de belangrijkste wereldreligies. Het is de bedoeling dat de religieuze wereldleiders als de paus, groot-moefti en dalai lama, in juni 2020 naar het Vredespaleis komen om de zogeheten 'declaration of friendship' te ondertekenen, kondigden The Carnegie Foundation en Elijah Interfaith Institute vandaag aan. Die organisaties werken aan het bevorderen van de wereldvrede.