Ook zorg voor ongevaccineerden? ‘Ongehoord als we consequenties maar moeten aanvaarden’

videoHebben ongevaccineerden net zo veel recht op zorg als gevaccineerden? Die vraag komt in het publieke debat steeds vaker op door de toestroom van coronapatiënten uit de Biblebelt. We vragen het een gereformeerde dominee en twee hoogleraren.

2 reacties

 • J Willemsen

  1 maand geleden
  Heb respect voor religieuze overwegingen. Maar je weet dat je dan ic bedden gaat kapen. Prima die keuze maar ziek dan thuis uit. Ik heb geen zin om in lockdown te gaan voor eigenwijze fanaten
 • ALEXOM Schotman

  1 maand geleden
  De solidariteit is in Nederland al lang ver te zoeken als ook de acceptatie van het feit dat mensen andere keuzes maken in hun leven. Dat is toch merkwaardig als op het eerste gezicht iedereen vooral het recht lijkt te hebben te zijn, te doen wat hij wil, de keuzes te maken die bij hem of haar passen maar blijkbaar niet als het om Corona gaat. Als je op grond van een religieuze overtuiging je niet laat vaccineren heb je blijkbaar nergens meer recht op. Merkwaardig....
 1. Dodenherdenking racistisch? Ophef om concept verkiezingsprogramma BIJ1
  Video

  Dodenher­den­king racistisch? Ophef om concept verkie­zings­pro­gram­ma BIJ1

  Binnen de Joodse gemeenschap wordt vol ongeloof gereageerd op een passage in het concept-verkiezingsprogramma van de politieke partij BIJ1. Daarin staat vermeld dat de Nationale Herdenking op 4 mei op De Dam in Amsterdam ‘in de basis racistisch en onvolledig’ is. Het CIDI en het Centraal Joods Overleg reageren onthutst. De Nationaal Coördinator Antisemitisme vindt dat de Dodenherdenking op geen enkele manier ‘gepolitiseerd’ moet worden.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  4

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?