Een Jodenster op een pet bij een eerdere coronademonstratie in Harderwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Jodenster op een pet bij een eerdere coronademonstratie in Harderwijk. © Videostill

Oorlogsmusea doen dringende oproep: stop met vergelijkingen tussen coronaregels en oorlogen en Holocaust

Oorlogsmusea en herinneringscentra roepen samen op te stoppen de coronaregels te vergelijken met oorlogssituaties en de Holocaust. ‘Het is onnodig kwetsend voor de oorlogsslachtoffers van destijds en de vele nabestaanden die ons land vandaag telt.’

4 reacties

 • K van Venen

  6 maanden geleden
  En wie heeft die bal daar neergelegd..juist R en de J.
 • Paul vd Wert

  6 maanden geleden
  Als iedereen nu eens ophoud met anderen de maat te nemen en te vertellen wat ze wel of niet mogen zeggen cq doen. Zelf altijd geleerd dat VvMU een groot goed is en dat wanneer iemand (in mijn ogen) iets doms zegt/doet je in discussie kan gaan of je denkt er het jouwe van. Zelf vind ik de vergelijkingen met WOII ook niet netjes maar om anderen te verbieden de vergelijking te maken omdat er een tweedeling in de maatschappij dreigt te ontstaan gaat mij veel te ver.
 • Joost Van Zutphen

  6 maanden geleden
  Ik denk dat er best een redelijke vergelijking te maken is.. ..maar iets anders dan gebruikelijk. Er is een invasie van een vijand geweest (Duitsers eerst, nu coronavirus) en er zijn mensen die in verzet komen (nu middels vaccins) of die alles maar accepteren van de bezetters omdat ze niet durven of omdat het door God gegeven is.
 • N. vd Meulen

  6 maanden geleden
  Hier worden 2 "dingen" door elkaar gehaald. En wel het systematisch vermoorden van bepaalde bevolkingsgroepen. Daar maakt niemand met of voor vaccinatie vergelijkingen mee. Maar lees de geschiedenis is na HOE het begon.. Uitsluiting van wel degelijk bepaalde groepen omdat het niet wenselijk was of in één bepaalde hoek zij vandaan kwamen. Zij werden onzuivere elementen genoemd. Wat ik hier mee bedoel is hou op met invullen voor die ander. Ik had meer begrip verwacht van het oorlogsmusea.