Ingang Oorlogsmuseum Overloon, 1946.
Volledig scherm
PREMIUM
Ingang Oorlogsmuseum Overloon, 1946. © Eric Reijnen - Rutten

Oorlogstoerisme is een hit: miljoenen bezoekers per jaar

De oorlog is kassa. Ruim drie miljoen mensen, vanuit allerlei landen, bezoeken jaarlijks een van de vele oorlogsmusea in Nederland. En deze markt is nog steeds groeiende. Duizenden mensen verdienen hun brood in deze sector en nog veel meer reizen er speciaal voor naar Nederland. De provincie Gelderland maakte er dit jaar 6 miljoen voor vrij. Waarom is dit zo'n big business?

Richard Ruiz, een 74-jarige Amerikaan met lang zwart haar, snuffelt tussen de vele boeken die uitgestald liggen op een tafel. Om hem heen hangen snuisterijen en souvenirs. Een magneetje met een afbeelding van de John Frostbrug voor bijna vier euro. Een theelepeltje met het Market Garden logo voor 7 euro. De Amerikaan vindt het Airborne at the brigde-museum in Arnhem ‘amazing’.

  1. LIVE | Geboorte­dorp Doutzen Kroes wordt ‘één groot terras’, dodental VS stijgt weer

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. Vliegmaatschappijen zagen hun kas door de crisis in rap tempo leegraken, nadat door reisbeperkingen wereldwijd nog amper vluchten mogelijk werden.Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.