Begraafplaats Rusthof in Amersfoort
Volledig scherm
PREMIUM
Begraafplaats Rusthof in Amersfoort © Saskia Berdenis van Berlekom

Op deze begraafplaats werden ’s nachts geesten van overleden kinderen opgeroepen: ‘Onacceptabel’

seancesLeden van een spiritueel genootschap hebben onlangs op de openbare begraafplaats Rusthof in Amersfoort met medeweten van de directie geesten van overleden kinderen proberen op te roepen. De seances vonden plaats in het donker na sluitingstijd van het kerkhof. De burgemeester van Amersfoort betuigt spijt over het gedoogde ritueel.

 1. Ongeschoold personeel en foute declaraties: het was een puinhoop bij opvang voor gehandicapten
  PREMIUM

  Onge­schoold personeel en foute declara­ties: het was een puinhoop bij opvang voor gehandicap­ten

  Personeel zou seks hebben met een bewoner. En de directie declareerde voor tienduizenden euro’s aan zorg die nooit werd gegeven. Het was een puinhoop bij een zorginstelling in de regio Rotterdam. Mensen met een verstandelijke beperking konden er ‘beschermd wonen'. Maar de vijf wooncomplexen waren allesbehalve veilig. Dat blijkt uit een vernietigend rapport van de toezichthouder en gesprekken met betrokkenen.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  4

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?