Volledig scherm
Belangstellenden nemen een kijkje op Paleis Noordeinde. © ANP

Openstelling van Paleis Noordeinde en Koninklijke Stallen afgelast door overlijden prinses Christina

Paleis Noordeinde en het Koninklijk Staldepartement kunnen vandaag en morgen niet worden bezocht in verband met het overlijden van prinses Christina vanochtend. Dat meldt het Koninklijk Huis. Kaartjes voor de openstelling van het paleis waren binnen korte tijd al uitverkocht. 

Mensen die een kaartje wisten te bemachtigen, krijgen een bericht en krijgen hun geld terug. De openstellingen op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus gaan wel door. 

Prinses Christina overleed vanmorgen op 72-jarige leeftijd. Ze leed al een paar jaar aan botkanker. Koning Willem-Alexander, prinses Máxima en prinses Beatrix lieten eerder vandaag in een reactie weten verdrietig te zijn. Op sociale media schrijven ze: ,,Christina was een markante persoonlijkheid met een warm hart. Met haar muzikale gedrevenheid en talent wist zij velen te beroeren. Wij koesteren de vele mooie herinneringen aan haar.’’

Belangstellenden kunnen dit jaar voor het vierde jaar op rij een kijkje nemen in de koninklijke gebouwen. Koning Willem-Alexander stelde het Haagse werkpaleis in de zomer van 2016 voor het eerst open voor publiek. Duizenden belangstellenden gingen kijken.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Extra bewaking gevangenis Vught vanwege toename verdachten zware delicten

    Extra bewaking gevangenis Vught vanwege toename verdachten zware delicten

    Justitie en politie hebben extra veiligheidsmaatregelen genomen rond de gevangenis in Vught. De reden hiervoor is een fikse toename van het aantal verdachten van zware misdrijven dat in Vught is ondergebracht, vooral in de extra beveiligde inrichting (EBI) die deel uitmaakt van het complex. Vanaf vandaag wordt de speciale bewakingseenheid van de politie ingezet, die gebouwen en locaties beveiligt waarvoor een verhoogde dreiging geldt.