Zorgmedewerkers demonstreren.
Volledig scherm
Zorgmedewerkers demonstreren. © FNV

Operaties op de tocht door gedonder tussen ziekenhuizen en bonden: 'We zijn geen vrienden nu’

onderhandeling misluktIn de Nederlandse ziekenhuizen staan diverse operaties op de tocht als gevolg van de stukgelopen onderhandelingen tussen de vakbonden en de werkgever. Zorgmedewerkers staan in de startblokken om over circa twee weken ‘zware acties’ te voeren. Daaronder valt het uitstellen van niet-acute zorg, zegt vakbond NU’91. ,,Het zal als de werkgever niet toegeeft een lange strijd worden. We zitten echt in een impasse.”

2 reacties

  • Eektimmerman

    2 maanden geleden
    Rick postma, Wat zeur je nu!!! Wij krijgen er 3,25% bij en zeuren niet en werken gewoon door. Door jullie looneis gaat iedereen weer meer betalen voor de zorg.
  • Rick Postma

    2 maanden geleden
    Die 13% lijkt een riant bod maar je moet jezelf niet rijk rekenen. Ten eerste hebben de ziekenhuizen vorige keer ook al minder dan de inflatie gekregen. Nu 5% erbij en dan een jaar wachten tot een nieuwe verhoging is echt heel erg weinig. De lonen in de ziekenhuizen lopen al achter. Het NVZ moet gewoon niet zo kinderachtig doen en op zijn minst dezelfde loonsverhoging bieden als de Universitaire ziekenhuizen dit jaar krijgen. Het is echt om moedeloos van te worden. Elke keer hetzelfde gedonder.