Opgedoken speciekuip bevat stoffelijke resten van loodgieter

In de speciekuip die donderdag in het Schelde-Rijnkanaal bij Nieuw-Vossemeer werd opgevist, zijn stoffelijke resten van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden gevonden.

Donderdag werd al bekend dat er 'mogelijk stoffelijke resten’ van de 57-jarige loodgieter aangetroffen waren. De politie bevestigt vandaag dat daar inderdaad sprake van is. De familie is inmiddels op de hoogte gebracht van deze vondst.

De duikers deden hun vondst onder de brug over de drukke scheepvaartverbinding, op de weg tussen Nieuw-Vossemeer en Oud-Vossemeer. Dat is precies de plek waar twee duikteams vorige week donderdag gericht zijn gaan zoeken, nadat de recherche de afgelopen weken ‘nieuwe en betrouwbare’ informatie had ontvangen over deze locatie als dumpplek.

Volgens die en eerdere informatie zouden de resten in een plastic speciekuip zijn gestopt die is afgevuld met hard cement, precies het object dat de duikers uit het water haalden.

Volledig scherm
Politieduikers zoeken onder de brug bij Nieuw-Vossemeer naar stoffelijke resten van de vermiste Belgische loodgieter Johan van der Heyden © Hessel De Ree

Kijk hier naar beelden van de zoekactie in het kanaal:

  1. Italiaanse viroloog walgt van paniekzaaierij rondom coronavirus: ‘We zijn niét in oorlog’

    Italiaanse viroloog walgt van paniekzaai­e­rij rondom coronavi­rus: ‘We zijn niét in oorlog’

    Sinds twee weken werkt ze zonder pauze, de directeur van het laboratorium voor Microbiologie in in Milaan die de tests op het coronavirus uitvoert. In een interview met de Italiaanse krant La Repubblica zegt Maria Rita Gismondo dat Italië doet alsof het in staat van oorlog verkeert, maar dat het om niet veel meer dan een normaal griepvirus gaat. Er is volgens haar sprake van ‘een bombardement van berichten die angst aanwakkeren en voor collectieve hersenspoeling zorgen’.