De 56-jarige Barchemer beloofde zijn klanten te investeren in onder meer Duitse zonneparken, maar sluisde in werkelijkheid miljoenen weg. Een deel van dat geld gebruikte hij voor aankoop en renovatie van zijn riante woonboerderij.
Volledig scherm
PREMIUM
De 56-jarige Barchemer beloofde zijn klanten te investeren in onder meer Duitse zonneparken, maar sluisde in werkelijkheid miljoenen weg. Een deel van dat geld gebruikte hij voor aankoop en renovatie van zijn riante woonboerderij. © Eric Elich

Oplichter uit Barchem: 32 maanden cel in, zijn woonboerderij wordt afgepakt en hij moet miljoenen terugbetalen

Oplichter Frans W. uit Barchem leefde in luxe van de miljoenen die hij ophaalde voor Duitse zonneparken die er nooit kwamen. De Amsterdamse rechtbank veroordeelt hem tot een celstraf van 32 maanden wegens oplichting en witwaspraktijken. Maar de val van de prijswinnende groene ondernemer was al eerder ingezet.

9 reacties

 • Kees de Jong

  2 weken geleden
  Fantastisch om te zien dat mensen ( terecht ) reageren als een gebeten hond maar gaat u eens kijken in uw eigen familie en vrienden kring !! Ik ken genoeg dubieuze zakenmensen in Lochem Barchem en Ruurlo die op handen worden gedragen …. Ja geld hè doet wegkijken en ontkennen stimuleren !!
 • jan dinkelman

  2 maanden geleden
  Heeft de gemeente Lochem er ook mee te maken?Anders rare foto met de oud wethouder en dhr W. met een balkje voor de ogen
 • E Winters

  2 maanden geleden
  Toch netjes dat hij ook schuldeisers van een vorige fraude heeft terugbetaald.
 • K. Kanis

  2 maanden geleden
  Na aftrek van zijn voorarrest mag hij morgen waarschijnlijk al weer naar huis. Op weg naar zijn overgehouden miljoenen.
 • Ed Noorman

  2 maanden geleden
  Belachelijke straffen hier in Nederland! Dat presteren ze nergens anders. Het is hier een 'softstaat' waar misdaad loont. Dat wetboek kan herschreven worden.