De voorzitters van de Nederlandse Internisten Vereniging, Robin Peeters (rechts), en de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT), Leon van den Toorn, zien de toekomst van de pandemie met vertrouwen tegemoet.
Volledig scherm
PREMIUM
De voorzitters van de Nederlandse Internisten Vereniging, Robin Peeters (rechts), en de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT), Leon van den Toorn, zien de toekomst van de pandemie met vertrouwen tegemoet. © Marco De Swart

Optimisme bij topspecialisten: 'Goede hoop op griepachtig beeld’

VIDEOTopspecialisten zijn optimistisch over het vervolg van de pandemie. Zij zien ‘echt een milder ziektebeeld’ en hebben er ‘heel veel vertrouwen in’ dat de situatie na deze golf ‘écht heel anders wordt’.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?