Omgekeerde Nederlandse vlaggen als symbool voor het boerenprotest. De Provincie Overijssel begint vandaag met het verwijderen ervan langs provinciale wegen.
Volledig scherm
Omgekeerde Nederlandse vlaggen als symbool voor het boerenprotest. De Provincie Overijssel begint vandaag met het verwijderen ervan langs provinciale wegen. © GinoPress B.V.

Overijssel en Gelderland verwijderen omgekeerde vlaggen: dit is waarom

Omgekeerde vlaggen langs provinciale wegen worden vanaf vandaag verwijderd door de provincie Overijssel. Reden is dat steeds meer vlaggen losraken. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren in het verkeer. Zeker nu de herfst weer begint. Gelderland begon eerder al met verwijderen.

4 reacties

 • Albert de Boer

  2 maanden geleden
  Walgelijk, hoe de overheid met z'n burgers omgaat. 75% van de kletsuren afpakken van de overheidsinstanties Wat zullen we dan een co2 reductie hebben, en natuurlijk rust aan je hoofd met al dat gekletst.
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  Eindelijk!!!!
 • Ferdinand Beek ter

  2 maanden geleden
  Vorige week reed ik van Apeldoorn, wijk Zevenhuizen, richting Twello en zag verschillende vlaggen aan 1 draadje hangen en ook afgewaaide vlaggen in het weiland. Toen vroeg ik me af wie er nu verantwoordelijk gesteld kan worden bij een ongeluk veroorzaakt door die vlaggen. De wegbeheerders halen nu de vlaggen maar weg. De boeren die de vlaggen hebben opgehangen zouden op zijn minst zich kunnen melden voor de rekening. Nog beter is actie om ze zelf te verwijderen.
 • Ana Vatos

  2 maanden geleden
  Na een dag hangen de boeren de vlaggen weer op zag ik in de regio rondom Zwolle.