Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Pakje sigaretten gaat vanaf zaterdag zo’n 9 euro kosten (en volgend jaar wéér 1,22 erbij)

De accijns op tabak gaat zaterdag 1 april met 1,22 euro omhoog. Voor een pakje sigaretten van twintig stuks moet dan gemiddeld 9 euro worden neergeteld. Over een jaar komt er weer 1,22 euro bij en kost een pakje sigaretten gemiddeld 10 euro.

21 reacties

 • Gert Dijkhof

  2 maanden geleden
  Puur voor de staatskas en anders niet!.
 • Jan Hoogeveen

  2 maanden geleden
  Beetje bizar om sommige reacties te lezen. Dat iemand aangeeft dat Elly Verrips en Yvonne Dijk zogenaamde moraalridders zijn, kan ik wel onderschrijven. Persoonlijk vind ik dat roken en drinken moet kunnen. Het grootste deel van de mensheid gaat daar ook goed mee om. Het zijn altijd de incidentele excessen die de boel verprutsen en het zijn altijd de Yvonnes en Elly's die daar weer zo'n punt van maken beide dames zie ik dus regelmatig terug in de reacties Geen werk????
 • J Springer

  2 maanden geleden
  open nog een paar coffee shops, das gezonder. kijk naar de drugs die er binnenkomt in europa, dadelijk volgt tabak want dan wordt het lucratief. nog niets begrepen in den Haag
 • J. van den Brink

  2 maanden geleden
  Idd Robert. Elly rookt waarschijnlijk zelf niet. Ik wens haar geen verhoging van lasten toe, laat staan dat ik haar verdubbeling toewens. beetje bizar hoor om zulke reacties te lezen. P.s. ik ben absoluut geen voorstander van roken.
 • R Peters

  2 maanden geleden
  Als er geen rokers meer zijn wordt de staatskas niet meer gevuld. Roken is slecht, alcohol is minstens zo slecht (alcoholverslaving, alcoholvergiftiging, verkeersdoden door alcohol enz.) En dan suikerhoudende frisdranken, vet eten, koekjes, snoepjes etc.etc. Moraal van het verhaal, je kunt het roken wel duurder maken maar dan moet je het ook doen met alle andere dingen die slecht zijn.