Blikjes in een tuincentrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Blikjes in een tuincentrum. © ED

Pallets bomvol spotgoedko­pe blikjes frisdrank van A-merken: hier komen die blikjes vandaan

Bij onder meer tuincentra en bouwmarkten in onze regio zie je de pallets staan.  Stapels vol spotgoedkope frisdrank van A-merken. Het zijn ogenschijnlijk dezelfde blikjes als altijd, maar dan veel goedkoper. Een verhaal over goedkope cola uit Denemarken, Dr. Pepper uit Polen, Britse 7UP en tweetalige Fanta.

6 reacties

 • Ertugrul Guner

  1 jaar geleden
  İk heb een samsung Galaxy gekocht ik kreeg storing ben naar samsung service reperateur geweest. Volgens hem was het een telefoon uit Saudi-Arabië en niet geschikt voor de europese markt. Dus een grijs ingevoerde telefoon waar geen BTW over is betaalt ook geen invoerkosten. Ik waarschuwde de verkoper met dat ik het zou melden bij belastingsdienst maar kennelijk heeft hij alles goed geregeld hij zei doe maar 🤣
 • J Ano

  1 jaar geleden
  Parallelimport van medicijnen is ook zo vreemd. Krijg je een inhalator met Griekse tekst en een zielig Nederlands stickertje er op. Zelfs merknamen worden dan iets anders geschreven, dit mag en de apotheker houdt weer meer geld over.
 • roel ten Kleij

  1 jaar geleden
  Is het niet net als bij zelf importeren van auto's het gevolg van verschillen in belasting/accijns die er oa voor zorgen dat de 'af fabriek prijs' in Denemarken veel lager ligt (behoud marktaandeel) dan in Nederland waar nog niet zoveel suikertax geheven wordt? Veel Denen kopen zelf hun frisdrank (en bier) in Duitsland. En als je schriftelijk verklaard dat je de gekochte waren binnen een etmaal naar buiten Duitsland zult vervoeren krijg je ontheffing van het statiegeld op de blikjes.
 • H. Hielkema

  1 jaar geleden
  Water is nóg goedkoper.. en gezonder..
 • Andy Van Werven

  1 jaar geleden
  Goedkoop is net zo lekker als die iets duurder zijn en somige winkels is duurder flessen frisdrank niet lekker en dan is de goedkopere wel lekkerder en dat drink je ook zo weg