Pas de kerstboom opzetten als Sinterklaas geweest is? Dat gebeurt echt niet meer: 'Het wordt steeds gekker’

MET VIDEO & POLLSinterklaas is het land nog niet uit of wij kopen al volop kerstbomen. Hoewel kwekers in Oost-Nederland opkijken van de vroege koopwoede, verbaast het hen niet: ,,Elke verkochte boom is een praatje.” Waar komt de gekte vandaan? En haalt de boom überhaupt de kerst?

17 reacties

 • Arend Van Faassen

  2 maanden geleden
  André Eggerding je kunt je zure rechtse reacties anders nog steeds plaatsen. Of wordt je hier door anderen toe verplicht? Kan dus toch nog wel wat doen wat je zelf wilt.
 • Jo Buitenhuis

  2 maanden geleden
  Een kerstboom is gewoon gezellig in donkere tijden. Ook niks mis met lichtjes en lekker eten. Ga dus ergens anders je zure evangelie verkondigen over heidenen, dat slaat nergens op.
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  Hoe kerst tegenwoordig gevierd wordt heeft helemaal niks met kerst te maken. Is voor veel mensen verworden tot een verplicht "vreetfeest" (karren vol alsof er oorlog komt) waar we onszelf zo vol proppen met allerhande eten en zoveel weggooien terwijl een heleboel anderen amper normaal te eten hebben en geen familie en vrienden met wie ze samen kunnen zijn. Kerst zou moeten oproepen tot omkijken naar je naaste, tevreden zijn met wat je hebt i.p.v. meer, meer, meer.
 • D Dijkhof

  2 maanden geleden
  Een mooie oude heidense traditie die kerstboom. Een mooi moment om te zien hoeveel heidenen Nederland nog telt.
 • T. Klok

  2 maanden geleden
  Wij doen niet aan kerst maar zo'n boompje in huis is wel gezellig. Die kopen we alleen afgeprijsd, dus tegen kerst. Die staat dan tot de naalden uitvallen, vaak een eind in januari. Verlichting hebben we sowieso de hele winter in en rond het huis, voor de gezelligheid. Ik stoor me niet aan wat anderen daarvan vinden.