Peuter en tiener gewond bij schietincident in Helmond

UPDATE + VIDEOIn de Molenstraat in Helmond heeft maandagmiddag een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij zijn twee willekeurige slachtoffers gevallen: een 15-jarige fietsster en een 2-jarig meisje raakten gewond. In de Molenstraat is een auto gevonden waarvan de achterruit eruit ligt. In die auto zijn twee kogelgaten gevonden. Er is één verdachte aangehouden, maar die werd later op de avond weer vrijgelaten omdat hij niets met het incident te maken had. 

Het meisje van 2 zat achterop de fiets bij haar moeder en werd in haar onderbeen geraakt. Een 15-jarig meisje dat voorbij fietste is in haar arm geraakt. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens omstanders zijn er meerdere schoten gelost.

Een groep jongeren had volgens getuigen op straat ruzie gekregen met elkaar en daarbij werden schoten gelost. Daarbij is een zilvergrijze Golf in de achterruit geraakt. Die auto is in de straat achtergelaten en de drie inzittenden zijn gevlucht. De politie is op zoek naar deze personen.

Verdachte

Er zou vanuit een groene Opel Astra zijn geschoten. Die is na het incident hard weggereden en gevonden in de Wolfstraat. Ook uit die auto zijn mensen gevlucht, waarnaar de politie op zoek is. Op het Doorneind is een verdachte aangehouden. Een derde auto, een donkergrijze Golf, is daar in beslag genomen voor nader onderzoek.

Zoektocht en sporenonderzoek

De politiehelikopter keek mee vanuit de lucht. Het schietincident gebeurde aan de centrumkant van de Molenstraat. De straat is afgezet met linten. De politie is in het gebied bezig met sporenonderzoek. Daarvoor zijn specialisten van de forensische opsporing opgeroepen. Volgens een woordvoerder gaat dat sporenonderzoek nog enkele uren duren.

‘Buitengewoon heftig’

Burgemeester Elly Blanksma heeft inmiddels een bezoek gebracht aan de Molenstraat. Daar werd zij door agenten op de hoogte gebracht van de situatie. Zij sprak ook haar afschuw uit voor wat zich daar heeft afgespeeld. ,,Ik ben enorm geschrokken dat er een schietpartij heeft plaatsgevonden waarbij onschuldigen, met name kinderen, geraakt zijn. Dat is buitengewoon heftig.”

Blanksma gaf aan dat zij later ook een bezoek zal brengen aan beide slachtoffers in het ziekenhuis.

Volledig scherm
Schietpartij in de Molenstraat in Helmond. © Bert Jansen