Volledig scherm
De politie trof na de moord op een Amsterdamse kapper in zijn auto in het Amsterdamse Duivendrecht ook een peuter op de achterbank aan. Die kwam kwam met de schrik vrij. © ANP/Lorenzo Derksen

Peuter op achterbank overleeft moord op vader, een ‘goed gemanierde’ Amsterdamse kapper

Op de achterbank van de auto waar op 1 oktober de 34-jarige Amsterdamse kapper Seif Ahmed dood werd aangetroffen, zat een peuter. Het was een kind van het slachtoffer. Vermoedelijk gaat dit om zijn veertien maanden oude dochtertje. 

Dat maakt de politie vandaag bekend. De peuter bleef ongedeerd bij het schietincident, dat plaatsvond op de Buitensingel in Duivendrecht, onder de rook van Amsterdam. Om 17.15 uur die dinsdag komt de eerste melding binnen van iemand die ‘een bewegingsloze man in een auto ziet zitten op de parkeerplaats’. De melder krijgt geen contact met de man en maakt zich ernstig zorgen.

Kritieke toestand

Volledig scherm
Seif Ahmed werd vermoedelijk in zijn auto vermoord, terwijl zijn kind op de achterbank zat. © Politie

In tuinpark Nieuw Vredelust bij Duivendrecht treffen de toegesnelde hulpdiensten een man aan die met een schotwond in een auto zit. De reanimatie wordt meteen ingezet, maar dit mag niet meer baten. De Amsterdamse kapper Seif Ahmed verkeert in kritieke toestand en overlijdt ter plekke aan zijn verwondingen. De schotwond wordt hem fataal.

Naar nu blijkt is de vader die namiddag niet alleen. Op de achterbank van de auto zit een jong kind. Het peutertje is ongedeerd. Vermoedelijk gaat dit om zijn veertien maanden oude dochtertje. Al snel blijkt het om een kind van het slachtoffer te gaan. Hulpverleners dragen het kind op een later moment over aan de moeder. Hij zou ook nog een zoon hebben gehad. 

Tóch een misdrijf
In eerste instantie denkt de recherche aan een mogelijke zelfmoord. Gedurende het onderzoek wordt dat scenario echter steeds minder waarschijnlijk. De politie gaat inmiddels uit van een misdrijf en is op zoek naar getuigen. Seif Ahmed is afkomstig uit Egypte, maar woonde al enkele jaren in Amsterdam. Hij werkte als kapper in Amsterdam-West en was geen bekende van de politie. ,,Wij willen graag weten waarom hem dit is overkomen,’’ roept een politiewoordvoerder mensen op om te reageren. De 34-jarige Seif Ahmed had sinds 2016 een eenmanszaak in Amsterdam-Osdorp aan Tussen Meer 106.

Een nabestaande omschrijft hem als ‘goedlachse en altijd goedgemanierde broerder en kapper Seif’. ,,Als iemand die lange dagen hard werkte en een zakcentje had gespaard waarmee hij een toekomst voor zichzelf, zijn moeder en zijn kinderen wilde opbouwen.’’ Het was volgens hem ‘iemand die tijdens zijn leven iedereen bijstond met een goed woord en vooral een luisterend oor’.

Er is geld ingezameld voor zijn uitvaart in Egypte, zo beschrijft de nabestaande. ,,Waar zijn moeder vol verdriet op hem aan het wachten is.’’ Volgens die bron zou de kapper ‘tijdens een geldoverdracht zijn beroofd en vermoord’.

Opsporing Verzocht
In de uitzending van Opsporing Verzocht van komende maandag, 19 november, wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze zaak en de meest recente onderzoeksinformatie gedeeld. De uitzending is om 20.35 uur te zien op NPO 1.

Tips? 

Heb je tips over deze zaak of weet je meer, dan komen we graag met je in contact. Gebruik onze WhatsApp-tiplijn 06-1156 8540 of mail naar oproep@ad.nl (je gegevens nemen we in vertrouwen in behandeling volgens ons privacy-statement).

Volledig scherm
De politie doet onderzoek op de plek waar een man door een schietpartij om het leven kwam. Het slachtoffer werd aangetroffen in een auto aan de Buitensingel. © ANP
  1. Justitie in zaak abortusmoord: Dennis wilde een meisje, jongen moest geaborteerd worden

    Justitie in zaak abortus­moord: Dennis wilde een meisje, jongen moest geabor­teerd worden

    In de rechtbank in Amsterdam diende vanmorgen de eerste pro forma-zitting in de bizarre zaak tegen Dennis van E., de financieel deskundige die zijn zwangere Braziliaanse vrouw Patricia om het leven zou hebben gebracht met drugs en abortuspillen. Justitie lijkt ervan overtuigd dat verdachte Dennis een meisje wilde en geen jongen en dat hij daarom zijn vriendin zwaar onder druk zette abortuspillen in te nemen. Zelfs al toen ze nog in Brazilië was.