Volledig scherm
PREMIUM
Dominee Ebi Wassenaar werd zwaar mishandeld gevonden in de kerk in Rhenoy © ANP

Pianostemmer herinnert zich niets van aanslag met hamer op dominee

De 50-jarige Wijnand B. uit Tricht die wordt verdacht van poging tot moord op dominee Ebi Wassenaar uit Rhenoy, heeft in de periode voordat hij haar aanviel op internet gezocht naar 'slaan met hamer' en 'slaan op het hoofd'. Van de moordaanslag op dominee Ebi Wassenaar, op 21 november 2017, herinnert hij zich evenwel niets.

Ook zou hij, ruim voor zijn daad, tegen een tante hebben gezegd dat hij naar de gevangenis zou gaan en dat dan al zijn problemen voorbij zouden zijn. Een en ander heeft de officier van justitie voor de rechtbank in Arnhem gezegd bij de eerste niet-inhoudelijke zitting tegen pianostemmer B.

B. zou de bewuste novemberdag de piano van de kerk in Rhenoy stemmen. Zowel in zijn agenda als in die van de dominee stond de afspraak vermeld. B. stelde vast dat het instrument niet was te stemmen. De dominee verklaart dat B. haar vervolgens vanuit het niets neersloeg.

Wassenaar werd hevig bloedend gevonden en wist uit te brengen dat de pianostemmer uit Tricht haar met een hamer had aangevallen. Op verzoek van de advocaat van B. wordt ze binnenkort gehoord over haar versie van wat er is gebeurd.