Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Planbureau: Groot deel boeren moet weg om aan stikstofregels te voldoen

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) zegt dat een groot deel van de landbouw in Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel moet verdwijnen als Nederland wil voldoen aan aangescherpte stikstofregels. Dat zou een ‘ongekende transformatie van het landelijke gebied in Nederland’ zijn.

29 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  C. Kniest, Het gaat niet alleen om vee van de boeren maar ook willen ze boeren met akkerbouw niet meer, je krijgt de indruk dat het niet om de boeren gaat maar om de grond van de boeren om daar huizen, zonnepanelen en windmolens neer te kunnen zetten.
 • henk hartog

  1 jaar geleden
  Die Gasten van die linkse Planbureau mogen van ONS Allemaal een andere baan gaan zoeken.. Stelletje niksnutten.. GEEN BOER, GEEN VRETEN.. simpel gezegd. .
 • jos zoet

  1 jaar geleden
  Groene terreur..!
 • Eddy Masselink

  1 jaar geleden
  Wat in hemelsnaam heeft die foto met de stikstofuitstoot te maken?
 • Jan Willemsen

  1 jaar geleden
  Te veel boeren en dieren. Prima plan 50% is voldoende. Laat ze maar lekker protesteren, de subsidies hebben ze toch al binnen
 1. Jouke (16) reed ‘van de schrik door’ na schot agent, moeder wil aangifte doen van poging doodslag

  Jouke (16) reed ‘van de schrik door’ na schot agent, moeder wil aangifte doen van poging doodslag

  De 16-jarige Jouke uit Akkrum reed dinsdagavond ‘van de schrik door’ toen hij bij het boerenprotest in Heerenveen door de politie werd beschoten. Dat heeft hij tijdens zijn verhoor verklaard, zo vertelt zijn advocaat. De moeder van Jouke laat weten aangifte van poging doodslag te willen doen tegen de betrokken agenten. ,,We laten het hier absoluut niet bij zitten.” De jongen heeft aan het incident een piepend oor overgehouden.