Na de omvorming van 26 regiokorpsen naar de landelijke politie werden EHBO-cursussen 'vergeten'
Volledig scherm
Na de omvorming van 26 regiokorpsen naar de landelijke politie werden EHBO-cursussen 'vergeten' © anp

Politie belooft verbetering EHBO-trainingen voor agenten

In het hele land moet duidelijk zijn wanneer welke politieagenten EHBO-trainingen krijgen. De landelijke politie bereidt uniform beleid voor, aldus een woordvoerder dinsdag als reactie op het nieuws dat de trainingen niet of nauwelijks werden gegeven. Nu beslissen eenheden  zelf wie op welk moment bijscholing krijgt in eerstehulpverlening.

 1. De moordenaar van Els Borst blijft nog minimaal twee jaar in tbs: ‘Behandeling nog lang niet klaar’
  Met video

  De moordenaar van Els Borst blijft nog minimaal twee jaar in tbs: ‘Behande­ling nog lang niet klaar’

  Dat zielige hoopje mens dat totale onzin zat uit te kramen. Toen Bart van U., moordenaar van oud-minister Els Borst en zijn eigen zus Loïs, ooit voor het eerst voor de rechter verscheen, leek hij totaal de weg kwijt, ontoerekeningsvatbaar. Toch kreeg hij uiteindelijk acht jaar cel en tbs. In dat laatste regime zit hij nu twee jaar en moest de rechter vandaag besluiten of daar minimaal twee jaar bij zou komen. De rechtbank besloot daar net toe: ‘De behandeling is nog lang niet klaar'.
 2. Plots staat Lourens oog in oog met een walvis bij Westkapelle: ‘Het was schitterend, maar ook best link’

  Plots staat Lourens oog in oog met een walvis bij Westkapel­le: ‘Het was schitte­rend, maar ook best link’

  Lourens Janisse wist niet wat hij zag tijdens een vistochtje maandagmorgen op de Noordzee voor de kust van Westkapelle. Vanuit het niets dook ineens een bultrug walvis op uit het water. Janisse pakte meteen zijn telefoon om het dier vast te leggen. ,,Hij zwom naar ons toe, maar we waren ook wel wat angstig. Ons bootje is niet zo groot en we waren drie à vier kilometer uit de kust.”