Volledig scherm
Een ongeluk op de A73 ter hoogte van Boxmeer waarbij een vrachtwagen en busje zijn betrokken zorgde gisteren voor een file. © Rijkswaterstaat

Politie boos over gedrag automobilisten tijdens aanrijdingen A73

De politie is niet te spreken over het gedrag van automobilisten gisteren tijdens diverse aanrijdingen op A73 bij Boxmeer. Op Facebook doet politie Boxmeer zijn verhaal. 

Diverse hulpdiensten werden opgeroepen om bij de aanrijdingen te helpen, maar daar leken sommige weggebruikers zich niet van bewust. ,,Aanrijdend en tijdens de afhandeling van deze incidenten zijn wij en andere hulpverleners diverse keren gehinderd. Er werd door passanten over de vluchtstrook en over een wit puntstuk gereden. Bij dat laatste reden er voertuigen soms tussen de hulpverleners door om zo nog net even snel de afgesloten op/afrit te nemen”, aldus politie Boxmeer op Facebook. 

Het blijft dan ook niet ongestraft, laat de politie weten. Volgens hen vindt een tiental bestuurders binnenkort een bekeuring op de mat. Voor het rijden over een wit vlak staat een boete van 249 euro. De hoogte voor een bekeuring voor het rijden over de vluchtstrook wordt bepaald door de officier van justitie.

 1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
  PREMIUM

  Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

  Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”
 2. Ruime meerderheid LTO-boeren vindt harde protestacties helemaal niks

  Ruime meerder­heid L­TO-boe­ren vindt harde protestac­ties helemaal niks

  Lang niet alle boeren staan achter de hardere acties van bijvoorbeeld Farmers Defence Force. Uit een enquête onder ruim vijfduizend leden van belangenorganisatie LTO Nederland blijkt dat minder dan drie op de tien boeren achter hardere demonstraties staan. Een grote meerderheid (71 procent) is wél voorstander van publieksvriendelijke activiteiten, op voorwaarde dat er sprake is van een duidelijk onderhandelingsdoel.